Een vuren vloer in huis

Een échte houten vloer… Veel mensen hebben dit heel hoog op hun wensenlijst staan. Veel mensen denken dat deze droom waarmaken erg duur is, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Als je makkelijk legbaar materiaal koopt, hoef je geen specialist in te huren. Ook kun je het hout vaak zelf gemakkelijk bewerken. Houten vloeren van de fijnspar boom worden steeds populairder en voor goede redenen. Waarom is de vuren vloer zo populair?

Prijs-kwaliteit

De vuren vloer is over het algemeen goedkoper dan andere soorten hout. Dit komt omdat het hout makkelijk en snel groeit en omdat het hout relatief makkelijk te bewerken is. Daardoor kost het minder om de planken te produceren en dit wordt weer doorberekend aan de klant. Het hout is wel van uitstekende kwaliteit. Omdat de vloer heel gemakkelijk te bewerken is, is de levensduur van het hout in principe oneindig.

https://pixabay.com/nl/keuken-home-interieur-moderne-2165756/

De vloer bewerken

Vuren vloeren zijn, zeker in het begin, erg zacht. Daardoor zijn ze ook heel makkelijk te bewerken. Als je ze koopt zijn ze vaak onbewerkt, je kunt dan dus zelf kiezen voor olie of lak in verschillende kleuren. Het hout is van zichzelf heel licht gekleurd, dus je kunt er alle kanten mee op. De vloer heeft een hoop tekeningen, waardoor lichte krassen niet zo opvallen. Dit betekent dat je de vloer niet zo vaak hoeft op te schuren, de beschadigingen vallen toch niet op.

https://pixabay.com/nl/spar-bos-conifeer-boom-de-natuur-1018606/

Zelf of laten leggen?

Als je eenmaal  hebt besloten een vuren vloer te nemen, moet je nog op zoek gaan naar al je hout en bouwmaterialen. Als je een beetje op het geld moet leggen, is het aan te raden om de vloeren zelf aan te leggen. Je kunt bij veel bouwmarkten vuren vloerdelen vinden met een kliksysteem. Door dit systeem kun je de vloer gemakkelijk zelf aanleggen. Dit scheelt al een hele hoop geld. Als je de vloeren dan ook nog eens zelf bewerkt, ben je echt veel minder geld kwijt.