Wat is kwalitatief goed beton?

Als je beton nodig hebt voor in huis, ga je waarschijnlijk al snel op zoek naar de allergoedkoopste optie. Dit is heel normaal, je wil natuurlijk zo min mogelijk geld uitgeven en dat zit toch een beetje in ons Nederlandse bloed. Toch is dit niet altijd verstandig. Beton van een lage kwaliteit kan negatieve gevolgen hebben voor je huis, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt zult zijn. Kijk daarom bij het kopen van beton niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. Maar hoe?

Een betrouwbare leverancier

Als je een betonleverancier gevonden hebt, wil je natuurlijk wel zeker weten dat het bedrijf ook betrouwbaar is. Lees daarom eerst de recensies op Facebook, Google en Twitter. Als je hier geen hele slechte beoordelingen leest, is dat al goed nieuws, maar je bent er dan nog niet. Let ook op de certificering van het bedrijf. Goede betonmortelcentrales hebben een certificaat dat deze kwaliteit bewijst. Zo weet je zeker dat de je het bedrijf kan vertrouwen.

https://www.pexels.com/photo/building-construction-building-site-constructing-2469/

Beton aangepast aan jouw wensen

Er zijn heel veel verschillende soorten beton. Het verschil zit hem vaak in de samenstelling van het mengsel. Dit zorgt ervoor dat sommige betonsoorten bijvoorbeeld sterker zijn, terwijl andere juist weer elastischer zijn. Als je beton aan gaat schaffen, moet je daarom niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar het betonmengsel dat het beste bij jou past. Komt je vloer bijvoorbeeld ergens te liggen met sterk wisselende temperaturen? Hoeveel druk moet de vloer aankunnen? Zal de vloer in contact komen met chemische middelen? Dit zijn allemaal zaken die je moet meenemen. Laat je hierin goed informeren.

https://pixabay.com/nl/muur-concrete-steen-betonnen-wand-3075140/

Secuur (laten) storten

Of je je vloer nou laat storten of zelf aan de slag gaat, het beton goed aanleggen is cruciaal. Je kan beton van hoge kwaliteit bestellen, maar het alsnog niet mooi aanleggen. Wees bij de aanleg vooral erg geduldig. Zorg ervoor dat alle bubbeltjes er goed uitgetrild zijn voordat je de trilnaalden verwijdert. Als het beton eenmaal gemaakt is moet je ook snel handelen, anders droogt het beton al op voor het goed geplaatst is. Een goed team van ervaren leggers is dus zeker aan te raden.