Een mooie groene, bloeiende en goed onderhouden tuin willen we allemaal wel. Lekker genieten in het zonnetje op je terras, terwijl je de vogels hoort fluiten. Voordat het zover is, dient er uiteraard wel wat te gebeuren. Het gras moet gemaaid worden, de heg gesnoeid en de afgevallen bladeren van de bomen moeten verwijderd worden. Het zware gereedschap wordt uit het tuinhuis tevoorschijn gehaald en met verlengsnoeren of benzinemotoren wordt er met veel lawaai gewerkt. Het is te begrijpen dat je hier tegenop ziet, maar het kan ook anders. Accu tuingereedschap wordt het werken in de tuin al een stuk aangenamer

De voordelen van tuingereedschap met accu’s

Accu tuingereedschap biedt veel voordeel ten opzichte van benzine gereedschap en elektrisch tuingereedschap. Enkele voordelen op een rijtje:

minder lawaai

geen stankoverlast

Niet meer bijvullen

geen verlengsnoeren

Wel eens per ongeluk met de elektrische heggenschaar de verlengsnoer geraakt? Met tuingereedschap dat op accu’s werkt, zijn de vervelende verlengsnoeren verleden tijd. Doordat de accu verwerkt zit in het tuingereedschap, heb je geen lange snoeren meer achter je en kun je je vrij bewegen. Daarnaast kun je ook aan de slag wanneer er geen stopcontact in de buurt is. Tevens hoeft het accu tuingereedschap niet bijgevuld te worden en brengt het geen vieze benzinelucht met zich mee. Het oorverdovende lawaai van ander tuingereedschap is ook weg. Je kunt rustig zonder oorbeschermers aan de slag. Maak het jezelf dan ook gemakkelijk met accu tuingereedschap.

Beter voor het milieu

Naast het gemak voor jezelf, is er ook het milieuaspect. Het is dan ook veel beter voor het milieu om gebruik te maken van accu tuingereedschap in plaats van benzine gereedschap. De CO2-uitstoot is nihil bij het tuingereedschap op accu’s, terwijl tuingereedschap met benzinemotoren wel een hoge C)2-uitstoot hebben.

Uitwisselbare accu’s

Bij verschillende productlijnen van accu tuingereedschap is het tevens mogelijk om accu’s onderling te wisselen. Heb je een grote blad-blaas-klus, maar is de accu van je bladblazer net leeg, dan hoef je niet te wachten tot deze opgeladen is, maar gebruik je bijvoorbeeld de accu van je bostrimmer. Zo kun je lekker doorwerken zonder onderbrekingen.

Zuinig op je tuingereedschap

Accu’s zijn gevoelige producten. Zo zijn ze gevoelig voor warmte en kou. Zorg er dan ook voor dat het accu tuingereedschap bewaard wordt op ene plek waar de temperatuur niet te laag en niet te hoog is en waar de ruimte niet te nat is. Zo kun je nog lang profiteren van de voordelen van jouw accu tuingereedschap.