Het grootste voordeel van houten vloeren is dat u altijd een unieke vloer bij u thuis heeft. Hout is een natuurproduct dus de vloer beweegt echt mee met de seizoenen. We zetten hieronder een lijstje met voordelen als u een houten vloer bij u thuis wil aanleggen.

– Hout

Hout leeft! Zoals hierboven omschreven is het echt een belevenis om een houten vloer bij u thuis te hebben. Omdat hout mee beweegt tijdens de seizoenen moet u wel rekening houden met uitzetten van hout tijdens warmte en vochtigheid. Bij droogte kan het hout gaan krimpen.

Houdt hier dus rekening mee tijdens het leggen van een houten vloer en ervaar zelf hoe natuurproduct hout zich mee beweegt in uw huis!

– Hout of laminaat?

Hout is ten opzichte van laminaat makkelijk te onderhouden. Op laminaat komt vaak onherstelbare schade en wordt snel lelijk. Hout daarentegen is meer herstelbaar en als er schade is, is dit gemakkelijk te verhelpen met opschuren bijvoorbeeld.

– Ondervloer

Een kwalitatief goed geleverde houten vloer kan heel lang mee gaan. Deze dient wel goed onderhouden te worden. Bij het leggen van een houten vloer moet je er vooral op letten om een kwalitatief goede ondervloer. Dit wil zeggen dat de ondervloer egaal en (heel belangrijk) vochtvrij moet zijn tijdens het aanleggen.

– Hout en vloer verwarming

Als je vloerverwarming wil aanleggen voor een houten vloer moet je er rekening mee houden dat een houten vloer langer de tijd nodig heeft om optimaal opgewarmd te zijn in vergelijking met een stenen vloer. Dit komt doordat hout isolerende eigenschappen heeft. Als de vloer uiteindelijk is opgewarmd behoudt het hout juist langer zijn warmte. Dit is zeer gunstig want zo wordt de energie die gebruikt is om het hout op te warmen terug gewonnen. De houten vloer zal lang zijn warmte behouden als de aanvoer van warm water al lang gestopt is.