Zelf je winkel inrichten.

De voorbereiding.

Voor veel mensen is het een droom; je eigen winkel beginnen. Je wilt echter de risico’s zo klein mogelijk houden en met het beschikbare budget zoveel mogelijk realiseren. Dat is een spanningsveld waar creativiteit een groot aandeel heeft. Na een geschikte ruimte te hebben gevonden is het van belang te weten hoe je je spullen gaat verkopen. Hangend ,liggend, achter een vitrine?

Locatie kiezen

Het is een hele opgave om de juiste locatie te vinden om je bedrijf te vestigen. Er is tegenwoordig veel leegstand in winkelgebieden wat verschillende redenen kan hebben. Afhankelijk van welke producten of diensten je aan gaat bieden moet je rekening houden met verschillende aspecten. Denk hierbij aan welke bedrijven in de buurt zitten die traffic in uw winkel kunnen genereren. Dit kunnen bedrijven zijn die dezelfde klanten bedienen. Daarnaast is het belangrijk om de concurrenten op de markt goed ik kaart te brengen en de locatie hierop af te stemmen. De afmetingen van uw winkel is dan het volgende punt van aandacht. Als starter is het vaak moeilijk om te bepalen hoeveel ruimte benodigd is. Bedenkt hoeveel producten u wilt presenteren en op welke manier. Baseer hierop de benodigde ruimte en denk vooruit. De mogelijk tot uitbreiding of inkrimping moet hierbij ook worden meegenomen. Om een beeld te krijgen van het benodigde winkeloppervlak is het ook verstandig concurrenten te gaan bezoeken.

Hoe ga ik mijn producten presenteren?

Het presenteren van producten kan op vele verschillende manieren. Bedenk hierbij welke producten veel en welke minder verkocht zullen gaan worden. Licht producten goed uit. Daarnaast kunnen er verschillende thema`s worden gecreëerd met bijvoorbeeld kleuren of posters. Ook kan er rekening worden gehouden met verschillende productgroepen die goed bij elkaar passen zoals bijvoorbeeld telefoons en hoesjes en accessoires. De beoogde uitstraling van uw winkel is ook bepalend voor de gebruikte materialen om te presenteren. Wilt u een low-budget look ga dan voor metalen stellingen en witte verlichting. Voor de luxere uitstralingen kan gebruik worden gemaakt van houten meubels met sfeerverlichting of RVS, wit of zwart gekleurde stellingen. Daarnaast kunnen duurdere producten worden geëtaleerd in een vitrine wat de producten extra uitlicht.

Zelf doen of uitbesteden?

Wanneer je handig bent kan je veel zelf bouwen en installeren. Hiermee kan je veel geld besparen maar het kan ook een valkuil zijn. Je kan je energie wellicht beter steken in het voorbereiden van een vliegende start van je winkel in commerciële zin. In beide gevallen zouden wij je hierbij kunnen helpen. Bleijenberg levert alles voor het inrichten van je winkel, van kledingrekken tot etalagepoppen. Vaak zien wij dat een mix van zelf installeren en standaard producten het meest effectief is.

De realisatie.

Dan komt het moment dat je de sleutel krijgt en aan de slag kunt gaan in je eigen winkel! Zorg voor een goede coördinatie tussen de verschillende klussers. Dat lijkt logisch maar wij hebben uit eigen ervaring meegemaakt dat de inrichting niet geleverd kon worden omdat de vloer nog niet was uitgehard. Dat is een vervelende situatie welke veel omzet kan kosten doordat de winkel later open kan gaan. Maak daarom vooraf een duidelijke planning en stuur hier goed op. Houd hierbij altijd rekening met tegenvallers zodat je tijdens de verbouwing kan schuiven. Laat je goed voorlichten en vraag naar referenties die je kunt bezoeken zodat je echt weet hoe een aannemer of leverancier werkt. Na een periode van bouwen kan je droom van start gaan!