Je wilt graag een zwembad in je tuin. Sportief baantjes zwemmen of heerlijk relaxen en zomaar wat ronddobberen. Misschien zelfs een poolparty geven. Je hebt al mooie zwembaden gezien en wat inspiratie opgedaan. Alleen welk type is geschikt en voldoet aan jouw wensen? Er zijn zoveel soorten en maten, je ziet door de bomen het bos niet meer.

Om je verder te helpen met het kiezen van een zwembad, leggen we verschillende types zwembaden aan je uit. Ontdek de verschillende materialen en vind het geschikte soort voor jouw tuin!

Polyester zwembad

Wil je het genot van een zwembad maar niet de last? Dan is een polyester zwembad ideaal voor jou. Dit populaire type vereist weinig onderhoud en is makkelijk schoon te maken. Het materiaal is sterk en licht. Een polyester zwembad wordt ingebouwd, waardoor het in harmonie is met de uitstraling van je tuin.

Wil je een zwembad op maat, met een speciale, aangepaste vorm? Dan is een polyester zwembad niets voor jou. Er bestaan veel vormen, maar het zijn veelal standaardmaten. Daarnaast is een renovatie vaak niet mogelijk. Als de kuip eenmaal versleten is, moet er een nieuwe in.

Houten zwembad

Is een zwembad de eyecatcher van jouw tuin? Een houten zwembad steelt de show! De luxe en authentieke uitstraling geeft jouw tuin een extra dimensie. Wees gerust. De binnenkant is gemaakt van modern glasvezel. Dat zorgt ervoor dat het hout aan de buitenkant mooi blijft. Wil je een houten zwembad boven de grond? Controleer dan of de grond van je tuin hard genoeg is.

Hout is een natuurlijk materiaal. Daardoor kan het hout door weersomstandigheden gaan ‘werken’. Smeer het hout een paar keer per jaar in met een olie of beits om lang plezier te hebben van jouw houten zwembad!

Polypropyleen zwembad

Met een polypropyleen zwembad ga je voor duurzaam. Polypropyleen is recyclebaar en sterk. Het materiaal is gemaakt uit 1 stuk, waardoor er geen osmose ontstaat. Ook je huid wordt blij van dit zwembad: het is antibacterieel en huidvriendelijk. Dit type zwembad heeft een hoger prijskaartje dan gemiddeld.

Metalen zwembad

Op zoek naar een zwembad, maar is je budget beperkt? Een metalen zwembad heeft een scherpe prijs en uitstekende kwaliteit. De vormen zijn rond of ovaal, aangezien metaal niet in hoeken kan buigen. Metalen zwembaden kunnen zowel in als boven de grond worden geplaatst.

Nu je op de hoogte bent van de verschillende materialen, kan je een goede overweging maken. Bekijk de verschillende soorten en maten op Fonteyn.nl.