woonkamer, in de badkamer of andere ruimtes in huis. Daar wordt je natuurlijk niet vrolijk van en als je niet wil dat de mierenplaag nog verder uit de hand loopt, dan moet je een professionele mieren bestrijder inschakelen. Een klus voor de mierenbestrijder: mieren bestrijden. Deze zal eerst een inspectie uitvoeren. Het is belangrijk dat hij antwoorden krijgt op de volgende vragen. Hoe groot is de overlast? Om welke mierensoort gaat het? Waar komen de mieren vandaan? En hoe groot is het mierennest? Na het beantwoorden van deze vragen gaat de bestrijder aan de slag met een plan van aanpak.

Plan van aanpak

De ongediertebestrijder maak een plan van aanpak. De kosten zijn afhankelijk van de ernst van de mierenplaag, de mierensoort en de locatie van het nest. Het bestrijden van tropische mieren, zoals de faraomier, kan bijvoorbeeld meer tijd in beslag nemen. Ook bestrijdingsmethoden kunnen verschillen. Alle bepalende factoren voor de kosten zullen aan de hand van de vragen uit de inspectie duidelijk worden.

Bestrijdingsmethodes

Mieren moeten, net als allerlei andere soorten ongedierte, op een verstandige wijze bestreden worden. Belangrijk is dat de bron van de mierenplaag wordt aangepakt en dat is het mierennest zelf. Bevindt het nest zich binnen een woning? Dan mag er een lokaasgel en insecticide worden gebruikt. Bevindt het nest zich buiten een woning? Dan mag alleen lokaasgel worden gebruikt. Daarnaast gebruikt middelen die niet voor particulieren beschikbaar zijn. Deze zijn effectiever dan de middelen die in de winkel vrij verkrijgbaar zijn. Uiteraard gebruikt de ongediertebestrijder alleen wettelijk goedgekeurde middelen.

Advies van de professional

Zodra de mieren zijn bestreden en je van de overlast af bent, kan de bestrijder je nog van allerlei informatie voorzien. Zo kan hij je adviseren om de volgende plaag te voorkomen. Zowel voor mieren als andere soorten ongedierte. Genoeg reden om een professionele bestrijder in te schakelen dus!