Waarom is het zo belangrijk dat jouw woning goed is verzekerd? Ben je recentelijk verhuisd of ga jij verhuizen? Of is jouw verzekering niet langer meer up to date? Controleer dan of jouw woonverzekering nog wel past bij jouw situatie. Vaak regel je een woonverzekering of inboedelverzekering en kijk je hier verder niet meer naar om. Dit is logisch omdat je verzekerd bent, maar als toch is het goed om dit jaarlijks even onder de loep te nemen of de gegevens die jij toen hebt ingevuld nog wel relevant zijn voor jouw woning en inboedel.

Verzekeringen vergelijken

Goed verzekerd zijn heeft natuurlijk een aantal voordelen, maar laten we eerst kijken naar hoe jij jouw woning kan verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de huidige verzekering die jij hebt afgesloten, daarnaast kun je verzekeringen vergelijken via vergelijkingswebsites. Hierdoor weet jij zeker dat jij een voordelige prijs betaald voor de verzekering die jij nodig hebt.

Daarnaast kun je ook ervaringen lezen van andere mensen die aangesloten zitten bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, waardoor jij een realistische kijk krijgt van de verzekeringen. Jij bent waarschijnlijk zelf verantwoordelijk voor jouw inboedel en schade aan de woning, met een verzekering ben jij ingedekt. Door een maandelijks bedrag te betalen aan jou uitgekozen verzekeringsmaatschappij, worden jouw spullen en woning voor een flink aantal zaken beschermd.

De voordelen van goed verzekerd zijn

Zoals hierboven al kort uitgelegd, wordt met een woonverzekering de woning en jouw inboedel gedekt. Denk bijvoorbeeld aan: brandschade, diefstal, schade veroorzaakt door het weer, storm, waterschade, glasbreuk, blikseminslag, natuurrampen en zelfs een aanrijding door een voertuig in uw woning. Soms zijn je spullen ook zo beschermd dat als je iets laat vallen in je woning, denk aan je tv, of laptop dan zijn deze ook gedekt.

Daarbij zijn niet alleen jouw spullen verzekerd die in jouw woning staan, denk bijvoorbeeld ook aan: schuren, afkapping, de tuin, balkon, garages, terreinafscheidingen, tuinhuisjes en soms zelfs zonnepanelen. Kijk vandaag nog of jouw woonverzekering wel genoeg dekt voor jouw situatie en of de verzekering aangepast moet worden.