Voordat je gaat verhuizen moet je er natuurlijk voor zorgen dat je genoeg verhuisdozen en andere nodige verhuismaterialen in huis hebt. Bijna iedereen die gaat verhuizen vraagt zich dan ook af: hoeveel verhuisdozen ik nodig ?

Hoeveel verhuisdozen nodig; soort spullen

Natuurlijk hangt dit erg af van de hoeveelheid spullen. Sommige mensen leven bijvoorbeeld minimalistisch terwijl anderen juist grote verzamelaars zijn. Verder ligt het ook aan de type spullen die jij thuis hebt staan. Ben jij bijvoorbeeld een fervente lezer en heb je veel boeken? Dan heb je natuurlijk ook meerdere verhuisdozen nodig, want deze kun je natuurlijk niet al te zwaar maken.

Hoeveel verhuisdozen nodig; per kamer

Er zijn naast de hoeveelheid spullen ook andere algemene richtlijnen om je een indicatie te geven over hoeveel verhuisdozen je nodig hebt. Je kunt aan de hand van het aantal ruimtes in je huis bijvoorbeeld een goede inschatting maken van het aantal verhuisdozen dat je moet aanschaffen. Per ruimte is het zo dat je ongeveer 10-15 verhuisdozen nodig hebt. Als uitzondering heb je dan de keuken en badkamer. Voor een groter gezin heb je voor de keuken bijvoorbeeld 20 dozen nodig en voor de badkamer maar weer 5-10 verhuisdozen.

Hoeveel verhuisdozen nodig; per huishouden

Verder is ook het aantal mensen in je huishouden is erg belangrijk. Bij het berekenen van hoeveel verhuisdozen je nodig hebt is het aan te raden om wat hoger in te schatten. Bij voorkeur is het toch zeker het beste om 5-10 dozen extra te bestellen zodat je extra ruimte hebt indien spullen niet meer passen. Sommige spullen zijn wat zwaarder of groter dan je verwacht had, dus dan kan het zo zijn dat je onverwachts toch meer verhuisdozen nodig hebt. Bekijk het schema hieronder voor het gemiddelde hoeveelheid verhuisdozen dat nodig is per huishouden:

TYPE HUISHOUDEN            |           AANTAL DOZEN

Eenpersoonshuishouden        |           20-40

Tweepersoonshuishouden      |           40-65

Gezin met kinderen                |           65-90

Verhuizing zelf doen of uitbesteden?

Aan de andere kant zijn er ook de praktische zaken, want ga je de verhuizing zelf doen of huur je een verhuisbedrijf in? Een verhuisbedrijf is duurder, maar het kan je zoveel werk uit handen nemen! De prijzen van verhuisbedrijven verschillen wel enorm, echter hebben zij wel zo hun voordelen. Wil je een indicatie van de kosten? Vraag dan online gratis verhuisoffertes aan bij meerdere verhuisbedrijven in jouw regio, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten.