Overweeg jij om rolluiken aan te schaffen en wil je meer weten over deze vorm van zonwering? Hier vind je alles wat je moet weten over rolluiken. Rolluiken zijn een vorm van zonwering die aan de buitenkant van een woning bevestigd worden. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, kwaliteiten en formaten, zodat er voor elke woning en elk bedrijfspand een passend rolluik verkrijgbaar is. Rolluiken zorgen er niet alleen voor dat jij de lichtinval van jouw woning kan bepalen, ze zorgen er ook voor dat jouw woning of bedrijfspand beter beschermd is tegen inbraak. Daarnaast werken rolluiken isolerend. Ze zorgen ervoor dat op koude dagen de kou buiten de deur en de warmte binnenshuis blijft. Rolluiken verhogen het wooncomfort en zijn een waardevolle toevoeging aan elke woning en aan elk bedrijfspand.

 

De verschillende soorten rolluikbesturing

Er zijn verschillende rolluikbesturingssystemen op de markt. De goedkoopste optie is handmatige bediening. Handmatige bediening houdt in dat de rolluiken met behulp van een rolluikband en een bandopwinder met de hand geopend en gesloten kunnen worden. Een andere vorm van bediening is semiautomatische bediening. Met semiautomatische bediening wordt de rolluikband aangestuurd door een elektrische bandopwinder. De elektrische bandopwinder wordt in werking gesteld door op de knop van de bandopwinder te drukken. Daarnaast is er volledig automatische bediening beschikbaar. Automatische bediening is onder te verdelen in automatische bediening met behulp van een schakelaar binnenshuis en automatische bediening op afstand, bijvoorbeeld met behulp van een afstandsbediening of een app op jouw mobiele telefoon. Rolluiken die aangestuurd worden met een app zijn overal ter wereld te bedienen.

 

Geautomatiseerde rolluiken

Geautomatiseerde rolluiken worden geopend en gesloten met behulp van een buismotor. De buismotor staat in verbinding met een ontvanger. Zodra de ontvanger een signaal krijgt van de afstandsbediening dat de rolluiken geopend of gesloten moeten worden, zet hij de buismotor in werking. Rolluiken die met een app aangestuurd worden staan in verbinding met een ontvanger die via het internet communiceert. Zodra de ontvanger via internet een signaal krijgt, zet hij de buismotoren in werking.

 

Rolluiken met handmatige bediening automatiseren

Hebben jouw huidige rolluiken handmatige bediening en wil je graag overstappen naar geautomatiseerde bediening? Rolluiken met handmatige bediening kunnen heel makkelijk omgebouwd worden door een buismotor in de holle as van de rolluiken te plaatsen. Er zijn verschillende soorten buismotoren beschikbaar. Elke buismotor heeft andere specificaties en een andere draagkracht. Onderzoek eerst het gewicht van jouw rolluiken en probeer daar een passende buismotor bij te vinden. Wil jij eenĀ buismotor kopen? Een buismotor koop je tegenwoordig gemakkelijk online. Zo hoef je niet op zoek naar een rolluikenspeciaalzaak bij jou in de buurt en kan je jouw nieuwe buismotoren in alle rust uitzoeken.