Verhuizen is erg veel werk. Je hebt een strakke planning en goede organisatie nodig voor een succesvolle verhuizing. En laten we dan vooral de kostenberekening niet vergeten. Verhuizen kan een erg dure aangelegenheid zijn. Gelukkig zijn er een aantal handige tips, waarmee je flink kunt besparen op de kosten van je verhuizing.

Verhuis niet in het weekend

Omdat verhuisbedrijven weten dat de meeste mensen in het weekend zullen verhuizen, zul je meer moeten betalen als je in het weekend een verhuisbedrijf wilt inschakelen. Breng dus zoveel mogelijk van je spullen zelf naar je nieuwe huis. Ruim, voor zover dat mogelijk is, een doordeweekse dag in voor het inschakelen van een verhuisbedrijf en de verhuizing van alles wat je niet zelf kunt meenemen, zoals grote meubelstukken. Dozen en kleine spullen kun je prima zelf naar je huis brengen. Hoef je niet veel grote stukken over te verhuizen? Huur dan een bestelbus in plaats van een verhuisbedrijf.

Pakken en opruimen

Weet je dat je gaat verhuizen? Begin dan zo snel mogelijk met het inpakken en opruimen van je spullen. Maak handig gebruik van deze tijd om eens kritisch te kijken naar wat je mee wil nemen. Je zult merken dat je veel spullen hebt die je niet meer gebruikt, en die misschien wel weggegooid, weggegeven of verkocht kunnen worden. Indien je waardevolle spullen die je niet meer gebruikt verkoopt, kun je de opbrengst gebruiken voor je verhuizing en je hoeft minder mee te nemen.
Hoe minder je mee hoeft te verhuizen, hoe minder verhuisdozen je hoeft aan te schaffen en hoe minder werk je verhuizing kost. Met minder spullen zul je sneller verhuizen. Dit scheelt in de kosten. Je zult het verhuisbedrijf namelijk minder lang nodig hebben.

Gebruik je eigen dozen om spullen in te pakken
Het is niet nodig om verhuisdozen te kopen. Neem af en toe een paar dozen uit de supermarkt mee. Een voorraad verhuisdozen kan zo 50 euro kosten. Als je weinig budget hebt, kan het dus erg veel schelen om zelf voor je dozen te zorgen. Je kunt ook een winkelmedewerker vragen of ze wat dozen voor je willen bewaren. Dat is vaak geen enkele moeite. Als je online spullen besteld, zet je dozen niet bij het oud papier maar bewaar ze voor de verhuizing.

Controleer je vergoedingen  Heb je geen keuze? Wordt je huis gesloopt of ga je ergens anders werken? Kijk dan goed of je recht hebt op een eventuele verhuisvergoeding, of tegemoetkoming in de kosten. In bepaalde situaties is dit erg goed mogelijk. Toch weer een leuke financiële meevaller!