Als jij binnenkort een verhuizing op de planning hebt staan is de kans groot dat jij allemaal vrienden en familie hebt uitgenodigd om te helpen sjouwen. Het belooft een chaotische periode te worden vol met verhuisrommel. Dit heb je altijd wel een beetje wanneer je gaat verhuizen, maar het kan een stuk sneller en efficiënter. Door een team van ervaren verhuizers in te huren ben je er zeker van dat jouw meubels en andere spullen veilig over gaan naar je nieuwe woonomgeving. Daarnaast kun je het zo inplannen dat je aan het einde van de dag je bed in kunt stappen in je nieuwe huis waar al je meubels al op de juiste plek staan. Je hoeft alleen zelf nog de puntjes op de ’i’ te zetten en je nieuwe huis is klaar voor gebruik.

Vooral wanneer je van of naar een drukke straat midden in de stad verhuist heb je er snel al een grote klus aan. Denk bijvoorbeeld aan smalle straten waar je de verhuiswagen die je hebt gehuurd op de een of andere manier doorheen moet rijden. Verhuizers die veel ervaring hebben met dit soort verhuizingen doen dit natuurlijk met gemak, en dan gebeurt het ook nog eens veilig. Dat zijn de eerste voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf.

Aanbod

Een verhuisservice biedt echter nog veel meer aan dan alleen hoogopgeleide verhuizers met veel ervaring. Hierbij kun je denken aan verschillende diensten zoals:

  • Particuliere verhuizingen
  • Alle soorten meubeltransport
  • Seniorenverhuizingen
  • Woningontruimingen
  • Spoedverhuizingen

Maar naast dat er allerlei verschillende soorten verhuizingen worden aangeboden, zou het ook handig zijn als je hier al je andere materialen die je nodig hebt kunt aanschaffen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende soorten verhuisdozen om verschillende dingen in te pakken, kan jouw verhuizing nóg efficiënter worden uitgevoerd. De verhuizers die de onder andere deze dozen in de verhuiswagens plaatsen, kunnen daardoor in één oogopslag zien waar ze mee te maken hebben; een zware boekendoos of een doos met kwetsbare kledingstukken. Er zijn gewone verhuisdozen te koop, dozen speciaal voor boeken die minder hoog zijn dan gewone dozen zodat er niet onnodig ruimte wordt ingenomen en dozen waarin je 20 tot 30 kledinghangers met kleding kwijt kunt om er voor te zorgen dat jouw kwetsbare kleding niet beschadigd kan worden.

Een klein extra voordeel is dat je de gewone verhuisdozen en de verhuisdozen voor boeken ook kunt huren. Als jij dus zeker weet dat je de dozen maar één keer nodig zult hebben, kun je er voor kiezen om deze te huren. Je betaalt wel een bepaald bedrag aan borg per gehuurde doos, zodat deze ingehouden kan worden als er dozen beschadigen of onbruikbaar worden.

Tarieven

Je verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf kan dus een slimme zet zijn. Maar wat kost het nu eigenlijk? Om je een idee te geven van wat het huren van verhuizers en materialen ongeveer kan kosten, zie je hieronder wat de gemiddelde prijzen zijn;

Verhuizers: tussen de 25 en 30 euro per uur

Verhuiswagens: tussen de 35 en 40 euro per uur

Aanhangers: tussen de 20 en 25 euro per uur

Verhuisliften: tussen de 30 en 35 euro per uur

Wil jij je verhuizing uitbesteden? Ga dan snel op zoek naar een verhuisbedrijf bij jouw in de buurt.