Heb jij ook zo een last van temperatuurstijgingen in huis zodra de temperatuur buiten omhoog gaat en de zon fel gaat schijnen? Dan hebben wij een goedkope oplossing voor jou namelijk zonwerend folie. In dit blog leggen wij de voordelen uit.

Zonwerende folie

De folie wordt gebruikt om, zoals de naam het al verklapt, zon te weren. Hierdoor zal de temperatuur in huis aangenaam blijven en zijn de zomerse dagen beter vol te houden. Dus geen dagenlang meer aan de airco of ventilator vastgekluisterd zitten, dat is vanaf nu verleden tijd. Houd er wel rekening mee dat met zonwerende folie ook een deel van het licht weghoudt. Hierdoor zal het eerder donker zijn in huis en zullen de lampen eerder aan moeten. Is dat voor jou geen probleem? Dan raden wij zeker aan om eens te kijken of zonwerend folie iets is voor je!

Voordelen zonwerend folie

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van zonwerend folie. Hieronder een kleine opsomming van de grootste voordelen:

·         Het folie houdt zonlicht tegen en hiermee ook veel warmte. Werk je bijvoorbeeld in een kantoor met veel ramen? Dan is het fijn om de ramen te beplakken met zonwerende folie. Hierdoor voorkom je dat je met geknepen ogen naar je beeldscherm kijkt en hoofdpijn krijgt.

·         Dit is een veel goedkopere oplossing dan dat je je ramen moet vervangen voor zonwerende beglazing. Het vervangen van ramen kan oplopen tot honderden euro’s terwijl het bij raamfolie maar om een klein bedrag gaat.

·         Het aanbrengen hoeft niet door een professioneel bedrijf aangebracht te worden. Dit kan namelijk simpel zelf gedaan worden. Wel is aan te raden om dit met twee personen te doen zodat het folie mooi strak op het raam geplakt kan worden. Ook is het een groot voordeel dat de folie gemakkelijk te verwijderen is als je in de wintermaanden wel het licht naar binnen wilt laten komen.