Nederlanders mopperen graag over het weer. Het regent te vaak, de zon schijnt nooit en het is te koud. Toch valt dit allemaal reuze mee en zeker in de zomer is het goed vertoeven in de tuin. In de maanden juli en august kent Nederland mooi, warme en lange dagen waarbij het nog tot laat licht is en je gemakkelijk in je T-shirt buiten kan zitten. Mijn advies is dan ook geniet deze maanden zo veel mogelijk buiten van het weer. Het genieten buiten kan een stuk comfortabeler, gezelliger en dus ook leuker gemaakt worden door een buitenkeuken aan te schaffen. Veel mensen hebben een beeld dat een buitenkeuken niet meer dan een veredelde barbecue is, maar het bied zo veel meer. Daarom om alle kou omtrent buitenkeukens uit de lucht te halen een mooi blog hierover.

De grill is de basis van iedere buitenkeuken. Hier word op gekookt. Vroeger werd er vaak op kolen gegrild, het is echter goedkoper, veiliger en gezonder om op gas te koken.

Het aanrecht is iets wat echt niet mag uitblijven in een buitenkeuken. Zo kunnen de heerlijkste salades lekker buiten bereid worden en kan je de saté gezellig met de volledige familie marineren. Zo blijft je tuinset netjes en schoon. Het aanrecht dient naar een plat oppervlak ook voorzien te zijn van een gootsteen en voldoende kastruimte. Om de natuurlijke look van de tuin te behouden is het aan te raden om wat meer te werken met hout in het ontwerp.

Uiteindelijk is het ook belangrijk om de juiste tuinmeubels te hebben om optimaal te kunnen genieten van het buitenleven. Kijk voor het meest uitgebreide aanbod aan tuinmeubels op latour-lith.nl. Het resultaat van een goede combinatie tussen een buitenkeuken en een mooie tuinset is toch wel dat ze samen met goed vlees elke zomeravond tot een groot feest maken.