Over flinke klussen gesproken; het kopen van nieuwe wandelschoenen is altijd een flinke klus. Welk merk is geschikt? Hoog of laag? Van welk materiaal? Welke maat? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je op zoek gaat naar wandelschoenen.

Ons advies is: kies voor Lowa of New Balance wandelschoenen. Ben je van plan om in Nederland te wandelen, kies dan voor lage wandelschoenen, ga je naar het buitenland op onverharde wegen of in bergen wandelen, kies dan voor een hoger model. Een hoger model geeft meer steun aan de enkels, wat als prettig wordt ervaren op onverharde wegen. Zorg ervoor dat je wandelschoenen koopt met een gore-tex membraan. Dit zorgt voor 100% waterdichtheid, ideaal voor als het buiten regent, hierdoor worden uw sokken niet nat, wat blaren voorkomt. Betreft de maat; kies je huidige schoenmaat + 0,5 of 1 maat meer. Belangrijk dat je voldoende ruimte hebt in de wandelschoenen.

Voor de wandelaars die nog te veel twijfelen is ons advies: neem contact op met één van de specialisten van webshop Wandel-Geest.nl. Dit is een gespecialiseerde wandelwebshop, met mensen die heel veel verstand hebben van wandelschoenen. Zij geven je graag advies. Bovendien bieden ze een enorm breed aanbod aan van schoenen zodat je altijd kunt slagen!