Foto’s zijn belangrijk. Ze geven dierbare momenten weer die we nooit willen vergeten. Deze momenten verdienen het om gezien te worden, om een betere plek te krijgen dan een la of een fotoboek. Ze verdienen een goede fotolijst van hoge kwaliteit en een centrale plek in jouw interieur. Er zijn verschillende manieren om jouw foto’s een plek te geven in jouw interieur. Wij hebben de belangrijkste manieren voor je op een rijtje gezet.

 

Een statement piece

Sommige foto’s zijn zo bijzonder dat ze een soloplek verdienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ontroerend portret of een adembenemend landschap. Deze foto’s komen het beste tot hun recht op een plek waar ze alle aandacht krijgen. Door de foto uit te vergroten en deze in te lijsten in een mooie lijst, zorg je ervoor dat deze foto alle aandacht krijgt die het verdient. Omdat de foto van zichzelf een krachtige uitstraling heeft, is een eenvoudige, strakke fotolijst voldoende. Om ervoor te zorgen dat er geen dingen zijn die afleiden van de foto, is het aan te raden om te kiezen voor een muur waar voor de rest niets aan op is gehangen.

Een fotogalerij

Heb jij een aantal foto’s die bij elkaar horen en wil je deze het liefst bij elkaar in de buurt zetten? Dan is een fotogalerij iets voor jou. Een fotogalerij houdt in dat alle foto’s in dezelfde fotolijsten op gelijke hoogte worden opgehangen. Om te voorkomen dat het geheel een rommelige uitstraling heeft, is het aan te raden om te kiezen voor strakke, moderne fotolijsten in een neutrale kleur, zoals zwart of wit. Een fotogalerij komt het beste tot zijn recht op een lange muur waar voor de rest geen andere dingen aan hangen.

Een collage van verschillende lijsten

Heb jij veel losse foto’s die het allemaal verdienen om gezien te worden? Dan is een fotocollage de beste oplossing. Een fotocollage is een verzameling van ingelijste foto’s die op verschillende hoogtes in een groep worden opgehangen aan een muur. Het is mogelijk om te kiezen voor allerlei verschillende fotolijsten, maar je kunt er ook voor kiezen om alle foto’s in te lijsten in dezelfde soort fotolijst, om een rommelige uitstraling te voorkomen. Fotocollages zijn zeer geschikt voor kleinere stukken muur, zoals bijvoorbeeld de muur aan het einde van de gang.

Het is aan te raden om alle foto’s in te lijsten in fotolijsten van hoge kwaliteit. Goedkope fotolijsten zijn niet altijd volledig recht, waardoor de fotocollage een rommelige uitstraling kan krijgen. Door te kiezen voor fotolijsten van hoge kwaliteit blijft jouw fotocollage een nette uitstraling behouden.