Als je de inrichting van jouw woonkamer zat begint te worden en je toe bent aan iets nieuws, of als je gaat verhuizen, is het leuk om te kijken naar verschillende stijlen en manieren om de ruimte in te richten. Een bepaalde interieurstijl geeft namelijk een houvast en zorgt ervoor dat je het allemaal samen kan laten hangen. Het kan lastig zijn om te bepalen welke stijl je moet kiezen, maar de volgende drie zijn makkelijk te realiseren.

Een industrieel interieur

Veel mensen hebben een industrieel interieur in hun huis. In tegenstelling tot andere stijlen, is een industrieel interieur heel strak. Er wordt veel gebruik gemaakt van donkere kleuren en staal. Een industriële inrichting is te herkennen aan de ruwe materialen, veel hout en weinig accessoires en decoratie. Als je een industrieel interieur wil, kun je kiezen voor bijvoorbeeld een grote zwarte stalen kast of grote hanglampen aan het plafond. Kies bijvoorbeeld mooie, zwarte isolerende buitendeuren voor een mooi effect. Verder hebben veel mensen een bakstenen muur in de ruimte. Als het kan, verwijder dan al het behang of verf van de muur om zo de mooie oude stenen muur eronder vandaan te halen. Kleine details als een zwarte frame om de glazen binnendeur passen goed in deze stijl.

Een minimalistisch interieur

Een van de makkelijkste interieurstijlen om te realiseren in een ruimte, is een minimalistisch interieur. Je hebt hier, zoals je kan bedenken, weinig voor nodig. Er staat namelijk niet veel in de ruimte. Minimalistische ruimtes zijn vaak erg licht, dus laat veel licht naar binnen en maak gebruik van veel wit. Je komt weinig kleur tegen. Maak dus vooral gebruik van wit, grijs en zwart. Wees niet bang om af en toe een klein beetje kleur toe te voegen door middel van bijvoorbeeld een mooie, grote plant of een schilderij aan de muur.

Een vintage interieur

Veel mensen gaan tegenwoordig voor een vintage interieur. Het is de laatste tijd erg populair, en ook deze stijl is erg makkelijk te realiseren. Eigenlijk is het precies wat je verwacht. Ga bijvoorbeeld in de kringloopwinkel op zoek naar verouderde en vintage meubels en accessoires. Wat dacht je van bijvoorbeeld een leren zwarte bank met een oude, gebruikte salontafel. Combineer de oude meubels ook met nieuwe items, om het niet te erg te overdrijven maar het juist op een goed balans te laten. Je kan ook kiezen voor items die echt opvallen, dingen met felle kleuren of bijvoorbeeld grote logo’s erop. Een groot oud Coca-Cola schilderij, bijvoorbeeld. Dit zorgt er ook voor dat mensen ernaar kijken en dat het gesprek er snel al over gaat.