Een ruimte goed indelen is soms lastiger dan je denkt, helemaal wanneer het aankomt op bijvoorbeeld een kledingkast. In de loop van de week zie je soms meer kleding op de grond liggen dan dat er in de kast aanwezig is. Wellicht is een maatwerkkast een oplossing om hier meer orde in te krijgen. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het fabriceren van zo’n kast?

Hoeveel kleding heb je?

Hoe groot je de maatwerkkast maakt is deels afhankelijk van de kwantiteit kleding die je bezit. Wanneer je veel kleding hebt zal worden aangeraden om de kast ook een stukje groter te maken. Dit ook om het proppen van kleding in je kast tegen te gaan, dat is natuurlijk erg zonde. Daarnaast is ook de grootte van je kleding van belang, voor een 4-jarig kind heb je minder ruimte nodig dan voor een volwassen man.

Houd de balans tussen leggen en hangen

Door een balans te creëren tussen legplanken en hangers kan je vele verschillende kleding kwijt in je maatwerkkast. Misschien wil je bloesjes en jurkjes ophangen & shirtjes en broeken neerleggen.

Extra ruimte voor schoenen en accessoires?

Vergeet niet je accessoires en schoenen netjes op te bergen in je maatwerkkast. De moderne vrouw en man hebben over het algemeen meerdere paren schoenen en in de loop der jaren ook meerdere accessoires om te dragen. Wat denk je van de tassencollectie van een vrouw of de petten- en riemencollectie van een man?

Deel de kamer goed in

Door de kamer goed in te delen, kan een kast de loze ruimte opvullen. Heb je bijvoorbeeld lastige hoeken in de kamer, waar geen bed of normale kast past, maak hier zelf de kast die precies deze hoeken wegstopt en de ruimte groter laat lijken. Of heb je een lastig schuin dak, waar precies niks past….misschien dan een maatwerkkast?