Afscheidingen in je tuin zijn er in vele soorten en maten. Je kunt kiezen voor een mooie groene haag, een schutting of een stenen muur. Voor al deze tuinafscheidingen zijn zowel voordelen als nadelen te noemen. De groene haag dient uiteraard bijgehouden te worden. Je zult deze moeten snoeien en het is lastig het groene te behouden. Een schutting behoeft verder weinig onderhoud, maar zal in de loop der jaren verweren, verkleuren of misschien zelfs verrotten. Een stenen muur is uiteraard ook een optie, maar staat niet zo gezellig in je tuin. Een afscheiding van schanskorven zou in dit geval een goed alternatief kunnen zijn.

Schanskorven: modern en toch klassiek

Een schanskorf bestaat uit een metalen gaasnet dat gevuld wordt met breukstenen of glasbrokken. Op deze manier wordt er een mooie natuurlijk ogende afscheiding gecreëerd. Het is een moderne manier van een tuinafscheiding, maar toch klassiek. In de Middeleeuwen werd er namelijk al gebruikt gemaakt van deze techniek en werden de constructies gebruikt als afweergeschut voor kanonnen en artilleristen. Daar er een uitgebreid aanbod is aan vulmateriaal voor de schanskorven, past deze nieuwe trend in elke tuin.

Veel verschillende mogelijkheden

De mogelijkheden met schanskorven zijn eindeloos. Wil je schanskorven kopen om een afscheiding van de tuin te creëren of ben je van plan met de schanskorven een mooie waterpartij te creëren? Het is allemaal mogelijk met deze metalen gaasnetten. Ook is het mogelijk een schanskorven muur te combineren met een houten schutting. Je krijgt op deze wijze een mooi speels effect in de tuin. De schanskorven worden vervolgens opgevuld met breukstenen of glasbrokken. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. De breukstenen zijn tevens van verschillende steensoorten te verkrijgen. Of je nu gaat voor het mooie donkere basalt, wat overigens goed kleurvast en slijtvast is, of voor het harde, geel-bruine gesteente Grauwacke, je afscheiding staat als een huis met de schanskorven.

Schanskorven aanschaffen

Wil je ook wel eens wat anders met je tuin? Dan is een schanskorf een leuk begin. Uiteraard is het verstandig deze aan te schaffen bij een specialist. Dat kan bij een winkel gespecialiseerd in schanskorven, maar ook online zijn er verschillende aanbieders. Door bij een expert in schanskorven je materialen aan te schaffen ben je niet alleen verzekerd van de hoogste kwaliteit, maat weet je ook zeker dat jouw schanskorven met breukstenen of glasbrokken nog jarenlang meegaan.