Is jouw huis eraan toe om opgeknapt te worden? Dan is dat zeer simpel gedaan met plakfolie. Je kunt met plakfolie elk gewenste stijl creëren. In dit blog zullen wij een aantal voordelen en tips opsommen van het gebruik van plakfolie.

5 voordelen van het gebruiken van plakfolie

Wil jij niet veel geld uitgeven aan het vernieuwen van je interieur? Dan is plakfolie een hele fijne oplossing. Er zijn een aantal voordelen wat betreft het gebruik van plakfolie:

  • Het folie kost zoals gezegd hierboven vele malen minder dan de aanschaf van een nieuwe kast. Zo liggen de prijzen van plakfolie tussen de € 2,00 en € 10,00 per halve meter.
  • De folies zijn ook zeer gemakkelijk aan te brengen. Zolang je altijd de handleiding volgt moet het goedkomen.
  • Het is ook zo dat de folie gemakkelijk schoon te maken is. Zo kun je na het plakken altijd de kastjes gewoon afnemen met een vochtige doek zoals je hiervoor ook gedaan zou hebben.
  • Wat een zeer groot voordeel is, is dat de plakfolie eenvoudig weer te verwijderen is van je kasten. Zo kun je nog eens switchen van kleur of patroon en hierdoor kun je eindeloos variëren.
  • Er zijn verschillende soorten en kleuren folies beschikbaar en dat betekent dat er voor iedereen een geschikt product tussen zal zitten. Er zijn bijvoorbeeld gewoon normale plasticfolies maar ook velours folies welke je interieur een mooie toevoeging kan geven.

Tips aanbrengen folie

Vind je het toch spannend om folie te gebruiken? Dan hebben wij een aantal tips zodat het aanbrengen eenvoudig zal zijn. Zorg ervoor dat je het oppervlak wat je wilt beplakken goed ontvet is. Daarna dient het oppervlak nat gemaakt te worden. Als je dit hebt gedaan verwijder je het schutvel van de folie en kun je beginnen met plakken.

Vaak wordt er gezegd dat de folie gemakkelijk aangebracht kan worden met een pinpas maar dit raden wij af. Hiermee kun je de folie namelijk gemakkelijk beschadigen. Gebruik daarom altijd een applicatiemiddel welke ervoor gemaakt is. Hiermee kun je de folie gladstrijken en zorgen dat het strak op het oppervlak komt te zitten.

Nog niet overtuigd?

Ben je nog niet overtuigd over het gebruik van folie. Probeer dan gewoon een keer een stukje uit! Pak een oud meubeltje en begin er gewoon mee. Als dit dan gemakkelijk gaat kun je groter aanpakken.