Er zijn zoveel verschillende dingen die je in je interieur kunt toepassen, dat je aan veel misschien niet hebt gedacht. Neem bijvoorbeeld glasmozaïek, dat is een hele leuke manier om stijl en creativiteit in je interieur toe te passen. Helaas is in Nederland het gebruik van glasmozaïek nog niet zo bekend. Maar juist om die reden kun je er goed gebruik van maken. Als je een keertje gasten over de vloer hebt, dan zullen zij al gauw bewonderend naar het glasmozaïek in jouw huis kijken. In deze blog gaan we het hebben over de redenen waarom glasmozaïek zo’n goede keuze is, en wat voor creatieve leuke dingen je er allemaal mee kunt doen.

Glasmozaïek is mooi en elegant

Bij glasmozaïek denk je misschien wel aan iconen in de ramen van kerken. Mooi en elegant, maar waarschijnlijk wil je niet zoiets in je eigen huis hebben. Dat betekent echter niet dat je de concepten van glasmozaïek niet kunt toepassen hiervoor. Je kunt kiezen voor simpele vormen, maar je kunt het ook zo gek of interessant mogelijk maken als je zelf wilt. Maar een ding is zeker, dat het er elegant en mooi uit zal zien als je het op een slimme manier toepast.

En je kunt je creativiteit kwijt

Daarnaast is glasmozaïek ook de perfecte manier om je creativiteit los te laten op je interieur design. Door de specifieke eigenschappen van mozaïek, de verschillende vormen, kleuren, maten en alle combinaties die je hiermee kunt maken, betekent dat dat er een eindeloze hoeveelheid verschillende mogelijkheden is waarop je mozaïek in huis kunt leggen. Een aantal leuke plekken om het neer te leggen zijn bijvoorbeeld de vloer in de badkamer, op de muur in de hal, of eigenlijk overal waar je wat leuks wilt neerleggen dat de aandacht op een positieve wijze zal trekken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor glasmozaïek? Neem dan een kijkje op de site van Mozaiektegels.nl voor meer informatie en welke soorten glasmozaïek er allemaal beschikbaar zijn.