De wastafel die je in de badkamer hebt wordt meer gebruikt dan we ons vaak zullen beseffen. Hoe vaak per dag wassen we onze handen eigenlijk wel niet? En helemaal in deze tijd waarbij we ons heel bewust zijn geworden van het wassen van onze handen doen we het ontzettend vaak. De wastafel wordt dus veel gebruikt, maar los daarvan willen we er ook een die mooi past binnen onze badkamer. Hieronder een aantal tips en zaken om op te letten bij het kopen van een wastafel voor in de badkamer.

Aansluiten bij de stijl van jouw badkamer

Voorbeeld wastafels bekijken in een showroom en er zomaar een uitkiezen die er goed uitziet is niet altijd de beste keuze. Bekijk goed wat er bij jouw badkamer past en zoek iets wat daarbij aansluit.

Heeft jouw badkamer bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling, een moderne look of ben je juist van plan om de hele badkamer te gaan verbouwing en wordt het een compleet nieuwe stijl. Je wilt natuurlijk dat je badkamer hierbij aansluit. Hieronder een paar tips voor de stijl en een wastafel die daarbij past.

  • Kunststof wastafels passen goed bij een moderne badkamer, zoals deze┬áDyson Airblade Tap wastafel.
  • Stenen wastafels passen juist goed bij een natuurlijke stijl.
  • Verder kun je kiezen voor een klassieke stijl of juist een opvallende wastafel van glas.

De ruimte en de grootte van de badkamer

Let goed op de ruimte voor de wastafel. Heb je een grote badkamer en voldoende ruimte? Dan kun je misschien wel kiezen voor een dubbele, extra diepe en lekker grote wastafel. Maar wanneer je een relatief kleine badkamer hebt dan is het slim om te kiezen voor een kleinere en lekkere compacte wastafel.

Het budget

Wastafels zijn er in alle prijscategorie├źn. Maak daarom van tevoren een budget. Dit kan het budget zijn voor de hele badkamer wanneer je die wilt verbouwing, maar kan ook alleen het budget zijn dat je bereid bent te betalen voor een wastafel. Op deze manier hoef jij je ook minder snel te laten verleiden door die prachtig schitterende en glimmende, maar overgeprijsde wastafel in de showroom.