Het is ruimschoots bewezen dat de kwaliteit van een werkplek direct effect heeft op de resultaten die er worden behaald: binnen een gezonde, prettige werkomgeving voelen mensen zich gemotiveerd om hun beste prestaties te leveren en actief te bouwen aan een gezamenlijk doel. Wat is nodig om een gezond werkklimaat te creëren? En hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit?

Een gezonde sfeer is het halve werk

Op kantoor moet je je thuis voelen: je brengt er immers veel tijd door! Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om van jouw kantoor een prettige en gezonde werkplek te maken. Zo is bekend dat de aanwezigheid van planten op de werkvloer bijdraagt aan een gezond werkklimaat: planten zorgen voor meer zuurstof in de ruimte en reinigen de atmosfeer, waardoor je ook binnen altijd schone lucht inademt. Daarnaast zorgt het toevoegen van planten aan je werkruimte ervoor dat jij en je collega’s minder stress en meer rust ervaren. Ook niet onbelangrijk: creëer meer licht en ruimte door bureaus in de buurt van een raam te plaatsen, hierdoor blijf je makkelijker scherp tijdens het werk. Door een gezellige, huiselijke sfeer te creëren voelen collega’s zich op hun plek. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s ophangen van uitjes met het team, of een muur omtoveren tot een plek waar iedereen zijn creatieve uitspattingen kwijt kan. Zo wordt het kantoor een plek van iedereen.

Comfort en creativiteit

Een van de belangrijkste onderdelen van het kantoor is het meubilair. Als je lange dagen werkt wil je natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Kwaliteitsmeubels zijn dan ook onmisbaar voor een gezonde werkomgeving. Kies voor stoelen en bureaus die prettig zitten, zodat je ook na een aantal uur nog ontspannen kunt werken. Daarnaast is het belangrijk dat de werkruimte inspiratie en creativiteit opwekt. Ook hierin kan meubilair een rol spelen: zorg bijvoorbeeld voor een gezamenlijke lunchtafel zodat jij en je collega’s ideeën kunnen uitwisselen of een fijne vergadertafel om aan te brainstormen.

De impact van duurzame materialen

In het kantoor van de toekomst staat duurzaamheid centraal. Door gebruik van duurzame materialen maak je je kantoor écht toekomstbestendig, wat er weer voor zorgt dat het een nog fijnere werkplek wordt. Door te kiezen voor circulair kantoormeubilair maak je nu én in de toekomst een positieve impact op de wereld. Circulair meubilair is volledig recyclebaar en staat voor een leven lang betrouwbare kwaliteit, waardoor het milieu minder belast wordt. Je bespaart hiermee niet alleen een heleboel afval, maar je creëert met de keuze voor duurzame materialen ook bewustzijn onder je collega’s, wat opnieuw bijdraagt aan een gezonde en gunstige werksfeer.