Het schoonmaken van kantoren

Kantoren worden over het algemeen niet schoongemaakt door het eigen personeel. Het is gebruikelijk dat hiervoor een schoonmaakbedrijf wordt ingeschakeld. Er komen dan, meestal in de avonduren, mensen naar het kantoor die als beroep schoonmaker zijn. Naast het reinigen van kantoren, maken deze personen ook vaak scholen en openbare ruimtes schoon. Een andere naam voor iemand die een kantoor schoonmaakt, is interieurverzorger of interieurverzorgster.

Inhoud kantoorschoonmaak

Hoewel hier individuele afspraken over gemaakt kunnen worden, doen interieurverzorgers de meeste voorkomende schoonmaakwerkzaamheden in een kantoor. In vrijwel alle gevallen zal het volgende zeker gedaan worden :

– Het meubilair afstoffen en af en toe reinigen met een natte doek.

– Alle keukens en alle sanitaire voorzieningen grondig reinigen. Dit gebeurt dagelijks.

– De prullenbakken legen en regelmatig schoonmaken.

– Vloeren vegen, zuigen, dweilen en schrobben.

– Toetsenborden schoonmaken.

– De ramen en de spiegels schoonmaken en eventueel ontvetten.

– Soms wordt er ook wel eenvoudig onderhoud aan de schoonmaakapparatuur verricht.

Schoon kantoor

Dankzij de aanwezigheid van kantoor schoonmaak in Breda kunnen alle werknemers iedere dag plaats nemen achter een schoon bureau. Uiteraard werkt dat net zo prettig. Ook is het fijn dat bijvoorbeeld de vuilnisbakken elke dag leeg worden gemaakt. In een schone omgeving is het prettiger werken. Daarnaast is een schone werkplaats ook essentieel voor de gezondheid van de mensen die er werken.

Wie zorgt er voor de kantoor schoonmaak

Hoewel er bedrijven zijn die zelf mensen zoeken om het kantoor schoon te maken, zullen de meeste kantoren gebruik maken van een bestaand schoonmaakbedrijf. Op deze manier weet je zeker dat er goed schoongemaakt wordt en anders weet je bij wie je moet zijn als dat niet zo is. Mensen die schoon komen maken, zijn niet verplicht om in het bezit te zijn van een diploma. Het is echter wel mogelijk om een opleiding te volgen tot interieurverzorger.