Heb jij net een nieuwe woning gekocht, maar is de tuin niet helemaal jouw smaak? Of kan de tuin van jouw huidige woning wel wat opfrissing gebruiken? Het aanleggen van een tuin is een flinke klus. Deze klus kan je uitbesteden aan een hovenier, maar als je groene vingers hebt zou je het tuinaanleg ook zelf uit kunnen voeren. Ga je het (opnieuw) aanleggen van jouw tuin zelf uitvoeren? Dan zijn een aantal dingen van groot belang. Wij hebben de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet.

Aandachtspunten

De volgende dingen zijn belangrijk bij het zelf ontwerpen en aanleggen van jouw nieuwe tuin:

  • Maak, voordat je een tuinontwerp opstelt, een moodboard met foto’s van tuinen en beplanting die je mooi vindt. Hierdoor krijg je een goed beeld van jouw eigen tuinwensen en kan je zoveel mogelijk van jouw wensen in het tuinontwerp verwerken.
  • Zorg ervoor dat jouw nieuwe tuin past bij de stijl van jouw woning. Hierdoor wordt de uitstraling van jouw woning versterkt en wordt het één geheel.
  • Pas het tuinontwerp aan op de ligging van de tuin. Ligt jouw tuin voor het grootste gedeelte van de dag in de volle zon? Dan is het aan te raden om de beplanting van de tuin daarop aan te passen. Zo voorkom je dat de beplanting doodgaat.
  • Wil jij tuinverlichting in jouw tuin? Houdt hier dan bij het ontwerpen van de tuin rekening mee. Het is belangrijk om zowel de plaatsen van de tuinverlichting als de ligging van de kabels mee te nemen in het ontwerp.
  • Stem de beplanting van jouw tuin af op het soort grond in jouw tuin. Heeft jouw tuin natte grond? Vermijd dan planten zoals de lavendel en kattenkruid, maar kies voor beplanting met een wortelstructuur die goed bestand is tegen vocht.
  • Bekijk of de beplanting van jouw huidige tuin hergebruikt kan worden in jouw nieuwe tuin. Kan jij jouw oude beplanting niet hergebruiken maar zijn het wel sterke planten? Kijk dan of je er iemand anders blij mee kan maken.

Tuinaanleg uitbesteden

Wil jij een nieuwe tuin, maar is het aanleggen ervan niet helemaal jouw ding? Dan is het aan te raden om jouw tuinaanleg uit te besteden aan een ervaren hovenier in Hoogeveen. Zo weet je zeker dat jouw tuin op de juiste wijze wordt aangelegd en kan jij jarenlang genieten van een prachtige tuin.