Deurbeslag is er in allerlei soorten en maten. Dus hoe vindt je het juiste beslag wat je nodig hebt voor jouw deur of raam? In principe zijn er een aantal criteria waar aan deurbeslag kan voldoen. Het is dus afhankelijk van wat je zelf nodig hebt en welke eisen je stelt. In deze blog gaan we erachter komen wat die eisen precies kunnen zijn – en ook gaan we het kort hebben over hoe je het beste deurbeslag qua stijl kunt kiezen. Zodat het goed past bij de rest van de uitstraling van je huis.

Normaal deurbeslag of veiligheidsbeslag?

Normaal deurbeslag is wat je binnen gebruikt. Het zijn de standaard deurklinken en omhulsels die op de meeste binnendeuren worden toegebracht. Hier zit vaak geen slot op – omdat dat niet nodig is binnen. Echter kan je hier wel een slot op zetten, bijvoorbeeld voor de opslagkamer. Waar je niet van wilt dat de kinderen bij de schoonmaakmiddelen komen. Maar deze sloten zijn gemakkelijk open te maken met standaard gereedschap, dus niet geschikt om op je voordeur te zetten.

En dat brengt ons bij het tweede type deurbeslag: veiligheidsbeslag. Dit is deurbeslag wat gebruikt wordt om je voordeur (of andere deuren die met buiten in verbinding staan) goed af te sluiten. Hier zit vaak een extra omhulsel om de slotkern. Zodat deze van buiten niet met gereedschap open te kraken is. Veiligheidsbeslag kan ook gebruikt worden om je ramen af te sluiten.

Een paar stijltips

Over het algemeen wordt aangeraden om je deurbeslag in dezelfde kleuren te houden als de rest van je interieur (of exterieur als het gaat om veiligheidsbeslag). Als er dus al een zilverkleurige bel is, dan zal het ook mooi worden om te kiezen voor zilverkleurig deurbeslag. Als je meer inspiratie wilt over welke soorten deurbeslag er allemaal zijn – of welke stijlen beschikbaar zijn voor jouw interieur of exterieur. Neem dan een kijkje op de site van Deurbeslag-expert.nl. Daar vindt je alles wat je nodig hebt voor deurbeslag.