Je woonhuis is een kostbaar bezit, en dus wil je dat goed verzekeren. Dit doe je met een woonhuisverzekering. Maar zoek wel uit wat precies verzekerd is. Vooraf de ene woonhuisverzekering vergelijken met de ander garandeert dat jouw wensen en behoeften het beste worden vervuld. Bovendien kan slim vergelijken jou een leuke kostenbesparing opleveren. Vergelijk op www.woonverzekeringspakket.nl nu eenvoudig het beste aanbod woonhuisverzekeringen, op basis van onafhankelijk advies. Hoe komt deze vergelijking tot stand? Op basis van heel veel verschillende variabelen.

Vind snel jouw ideale woonhuisverzekering

In slechts enkele minuten kun je online vrijblijvend de beste woonhuisverzekeringen vergelijken, en zo de voor jouw beste deal vinden en – als je wilt – direct online afsluiten. Een woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) is er voor alles in huis dat ‘vast’ zit, en dus niet verplaatsbaar. Per verzekeraar kunnen de voorwaarden van woonhuisverzekeringen verschillen. Op internet vind je veel nuttige informatie en tips.

Is een woonhuisverzekering verplicht? Een woonhuisverzekering is nodig voor iedereen die een woning of bedrijfsgebouw bezit. De kans op brand is minimaal, maar altijd nog aanwezig. Naast brand, kun je ook je woning verzekeringen tegen storm, diefstal schade en andere gebeurtenissen. De premie voor een woonhuisverzekering is bij iedere verzekeringsmaatschappij anders. Staat je opstal / woning in de grote stad of op het platteland. Het kan allemaal invloed hebben op  de hoogte van de premie.

Premies niet afhankelijk van huizenmarkt

De kosten voor het opnieuw bouwen van een woning blijven ongeveer even hoog. Dit wordt ook wel de herbouwwaarde genoemd. Op basis van de herbouwwaarde bepaalt de verzekeraar de premie voor de opstalverzekering. Een woordvoerder van ASR verklaart: ‘Het kost voor een huis in Delfzijl of in Laren evenveel om bakstenen te bestellen en op elkaar te zetten. We verzekeren niet de Allocatie of de dure grond, maar de kosten van het opnieuw bouwen van het huis.’

Frauderen met een woonverzekering De Spanjaarden frauderen massaal en maken geld afhandig van de verzekeringsmaatschappijen als nieuwe bron van inkomsten. De recessie in Spanje heeft er voor gezorgd dat 23% van de bevolking werkloos is. Om aan geld te komen frauderen de Spanjaarden in groten getale met de woonhuisverzekering. Steeds meer diefstallen worden er gemeld waardoor verzekeringsmaatschappijen geld uitkeren aan de “gedupeerden”. In de afgelopen tijd zien de verzekeringsmaatschappijen een enorme toename in het aantal diefstallen. Totale inboedels worden als gestolen opgegeven. Zelfs de merkwaardigste voorwerpen worden als gestolen opgegeven. Speciale teams van de antifraude-eenheid bij de nationale politie stellen een onderzoek in wanneer iemand verdacht wordt van het oplichten van een verzekeringsmaatschappij.