Misschien woont u al een tijdje in uw huis en wordt het tijd dat deze gerenoveerd wordt, misschien heeft u net een nieuwe woning gekocht en moet deze aangepast worden naar uw smaak. Wat de situatie ook is, er moet geklust worden. Klussen is voor sommigen een hobby en voor sommigen een noodzakelijk kwaad. Een ervaren klusser heeft er over het algemeen meer plezier in. Voor hem is geen klus te groot. Een onervaren klusser daarentegen kan er tegenop zien en bang zijn dat het lang gaat duren of dat het ergens misgaat. Gelukkig is er voor beide soorten klussers een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat het klussen een fluitje van een cent wordt, met een prachtig resultaat. Plaatmateriaal zorgt ervoor dat het afwerken van een verbouwing of een aanpassing en kwestie van enkele minuten is, met een mooier resultaat. Door gebruik te maken van plaatmateriaal wordt jouw verbouwing of aanpassing een succes.

Soorten plaatmateriaal

Plaatmateriaal is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Elk soort is op een andere manier tot stand gekomen en heeft zijn eigen specificaties:

  • MDF: samengeperste houtvezels en gemengd hars. Zeer geschikt voor deuren, kasten, trapconstructies en lijstwerken
  • Spaanplaat: samengeperste houtspaanders, zaagsel en bindmiddel. Zeer geschikt voor ledikanten, bekistingen en als werktafelblad
  • Multiplex: opgebouwd uit een aantal houtfineerlagen die kruiselings op elkaar gelijmd worden. Zeer geschikt voor aftimmerwerk, knieschotten en meubels
  • Underlayment: verschillende lagen hout op elkaar geplakt. Zeer geschikt als dakplaten, wandplaten of vloerplaten
  • Hardboard: onder hoge druk samengeperste houtvezels. Zeer geschikt als wandafdichting of als verpakkingsmateriaal

Plaatmateriaal op maat kopen

Het gebruik van plaatmateriaal zorgt ervoor dat je gegarandeerd bent van een prachtig resultaat en het zorgt er bovendien voor dat de klus zo geklaard is. Door te kiezen voor Plaatmateriaal op maat is de klus echter nog snelle geklaard. Plaatmateriaal op maat wordt gezaagd door professionals. Zij kennen de reacties van elk product en weten feilloos hoe ze er mee om moeten gaan. Zo weet u zeker dat er geen plaatmateriaal verloren gaat en dat het op de juiste manier gezaagd wordt. Dat voorkomt een heleboel frustratie. Met plaatmateriaal op maat wordt klussen een fluitje van een cent.