Een nieuwe woning laten bouwen is een droom van veel mensen. Zelf een huis bouwen houdt in dat je binnen gemeentelijke kaders zelf mag bepalen hoe groot jouw woning wordt en hoe de woning er van buiten en van binnen uitziet. Zo krijg je de kans om het huis van jouw dromen te bouwen.Ben jij van plan om een kavel te kopen, maar weet je nog niet precies hoe jouw droomhuis er uit gaat zien? Wij vertellen je wat meer over de drie meest populaire bouwstijlen, zodat jij inspiratie op kan doen.

Modern & Eigentijds

Moderne, eigentijdse woningen worden gevormd met strakke lijnen en rechte hoeken. Ze bestaan uit grote vlakken en bevatten meestal contrasterende kleuren, zoals wit en antraciet of zwart.Om dat contrast te creëren wordt er bij moderne, eigentijdse woningen vaak gekozen voor een donkere steen in combinatie met witte kozijnen en een witte dakgoot.Een ander populaire manier om bij een moderne, eigentijdse woning contrast te creëren is door zwarte bakstenen te combineren met wit pleisterwerk. Kenmerkend voor moderne en eigentijdse woningen zijn de grote glaspartijen, die voor er voor zorgen dat de woningen van binnen zeeën van licht bevatten. Bij moderne woningen is veel ruimte voor eigen interpretatie, waardoor elke moderne woning er anders uitziet.

Klassiek, Stijlvol & Karakteristiek

Houd jij van woningen met karakter en uitstraling? Dan is een klassieke, karakteristieke woning iets voor jou. Bij klassieke karakteristieke woningen zijn de details erg belangrijk. Zo hebben dergelijke woningen vaak opvallende, gedetailleerde dakgoten en worden bepaalde elementen, zoals bloembakken, erkers en dakkapellen tot in detail met de woning mee ontworpen. Klassieke, karakteristieke woningen bevatten vaak glas-in-lood elementen, hebben stijlvolle, karakteristieke entrees en opvallende raampartijen.

Landelijk en Romantisch

Landelijke, romantische woningen zijn woningen die vooral geschikt zijn voor open en groene omgevingen. Ze hebben een lage gootlijn en een opvallende kap, die vaak bedekt wordt met riet of de karakteristieke oranje, gebakken pannen. Net als bij klassieke, karakteristieke woningen zijn details erg belangrijk. Zo bevatten de ramen van landelijke woningen vaak roedes en bevat het exterieur van dergelijke woningen vaak zichtbaar houtwerk. Landelijke woningen zijn ruim, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gezinnen, en hebben een gezellige, toegankelijke uitstraling.

Een nieuwe woning laten bouwen

Wil jij een nieuwe woning laten bouwen? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een bouwbedrijf dat voldoende ervaring heeft met de bouwstijl van jouw voorkeur. Door te kiezen voor een ervaren bouwbedrijf weet je zeker dat ze al jouw wensen kunnen realiseren.