Voor de aanleg van een oprit, een terras of paden wordt steeds vaker voor een ander vorm van verharding gekozen. In plaats van gesloten verharding zoals klinkers of tuintegels, kiezen we vaker voor halfverharding. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan schelpen, grind, split of boomsnippers. Maar ook Nobre Cál is een mooie vorm van halfverharding, dat zich uitstekend leent voor de aanleg van een oprit, een terras of paden

Een duurzame vorm van halfverharding

Nobre Cál Halfverharding is een duurzaam product. Het fijnkorrelige breekmateriaal is afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente, een restproduct uit de steengroeve. Het wordt gebruikt zonder enige toevoegingen en daardoor een 100% natuurlijk product. Daarbij komt tevens dat de natuurlijke kleur van Nobre Cál je oprit, terras of paden op laten gaan in de natuur. Nobre Cál Halfverharding kent nog meer voordelen:

hoge hardheid

onderhoudsarm

goed waterdoorlatend

beschadigingen komen vrijwel niet voor

onkruidgroei en alg vorming krijgen vrijwel geen kans

Toepassingen van Nobre Cál

Vanwege de hoge hardheid van het Nobre Cál is dit een uitstekende vorm van halfverharding voor bijvoorbeeld fietspaden. In tegenstelling tot andere vormen van halfverharding, zoals grind en houtsnippers, is een pad van Nobre Cál uitstekend begaanbaar voor rijwielen. Maar ook zwaardere voertuigen, zoals auto’s, vrachtwagens en tractoren kunnen het pad of de parkeerplaats van Nobre Cál berijden zonder dat er beschadigingen optreden. Zo is Nobre Cál niet alleen geschikt voor de aanleg van een oprit, een terras of paden, maar kan het ook prima toegepast worden bij parkeerplaatsen, recreatiepaden, als bermverharding of als erfverharding.

Nobre Cál aanleggen

Wanneer je kiest voor een oprit, een terras of paden van Nobre Cál, kun je ervoor kiezen dit zelf aan te leggen. Dat verdient wel wat extra aandacht. Bij juiste aanleg profiteer je immers van alle voordelen van deze vorm van halfverharding. Wil je er zeker van zijn dat het op de juiste wijze aangelegd wordt? Dan laat je de aanleg door de vakmensen van Nobre Cál verzorgen.