Bent u op zoek naar een rolluik en bent u zich online aan het oriënteren? Vergelijk dan rolluiken online door middeloffertes van verschillende leveranciers. Via deze manier kunt u de prijzen vergelijken uiteindelijk de keuze maken wel rolluik het best bij u past! Om u naast deze manier, meer inzicht te geven in de voordelen van een rolluik, schreven we dit artikel voor u. Houdt met het vergelijken wel rekening met het verschil in merk, kwaliteit en bij behoorde accessoires.

Vergelijk offertes voor een voordelig rolluik

Om de voordeligste leverancier voor uw rolluik te vinden is het vergelijken van offertes een gemakkelijke optie. Hiermee kunt de prijzen van de rolluiken naast elkaar leggen en bekijken welke het voordeligst is. Er zijn een aantal punten waarop de prijs van een rolluik wordt gebaseerd. Dat zijn namelijk:

Kwaliteit

Besturingssysteem

Accessoires

Er zijn meerdere merken in de markt van rolluiken. Elke heeft zijn eigen kwaliteit. Het is daarom belangrijk om te kijken naar het merk wat er wordt aangeboden. Daarnaast zijn er verschillende besturingssystemen voor een rolluik, elektrische en handmatig. Wanneer u kiest voor en elektrisch besturingssysteem zijn hier meerdere mogelijkheden in, namelijk met of zonder accessoires. Let erop of deze wel of niet bij de prijs van het rolluiken zijn inbegrepen.

Voordelen van een rolluik

Een rolluik kent een aantal fijne voordelen. Naast dat je slaapkamer in de ochtend nog volledig verduisterd is, zijn er meer punten waarom het nemen van een rolluik een goede keuze is. Daarnaast neemt een rolluik de volgende voordelen met zich mee:

Betere isolatie

Preventief tegen inbraak

Betere privacy

Omdat een rolluik bij een raam gemonteerd is en deze helemaal sluiten kan er in de winter en/of zomer de koele en/of warme lucht beter worden geïsoleerd in huis. Zo hoeft de verwarming minder hard te stoken en de airco minder hard te koelen. Dit heeft als positief gevolgd dat uw energiekosten lager zullen zijn aan het eind van de maand. Daarnaast is een gesloten rolluik een preventief middel tegen inbraak. Door middel van een rolluik wordt het namelijk erg lastig om via het raam ongewenst in uw huis te komen. Hierdoor heeft u ook meer privacy wanneer u bijvoorbeeld aan een drukke weg woont. Als het rolluik gesloten is kunnen mensen niet naar binnen kijken.

Ontdek het comfort van rolluik

Al en met al kent een rolluik een aantal fijne voordelen en is het de investering waard. Daarnaast heeft de investering in een aantal jaar terug verdiend door middel van de energie die u elke maand bespaart. Een rolluik is ook leverbaar in diverse soorten besturing. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de rolluik te koppelen met het alarmsysteem. Wanneer u het alarmsysteem aanzet zullen de rolluiken sluiten en als u het alarm uitzet zullen de rolluiken opengaan. Wat ook een optie is, is dat u een centrale bediening heeft voor uw rolluiken. Voor een gemakkelijke besturing kunt u ook kiezen voor een afstandsbediening. Hiermee kunt u op opstand uw rolluiken bedienen. Overigens beschikt elk rolluik over een handschakelaar om de luiken te besturen.