Steeds meer loodgietersklussen beschikbaar

Loodgieters worden steeds breder inzetbaar. Waar loodgieters tot enkele jaren terug eigenlijk alleen nog maar waterleidingen legden en verlegden, kunnen loodgieters tegenwoordig tal van klussen aannemen en deze succesvol tot een goed einde brengen. We geven in dit artikel enkele voorbeelden van klussen die een loodgieter uit kan voeren.

Werkzaamheden met gas

Gas is een zeer gevaarlijk materiaal, vooral vanwege de mate van ontvlambaarheid. Het is daarom zeker niet aan te raden om zelf met gas bezig te gaan. Een loodgieter weet precies waarop hij moet letten en wat hij precies wel en niet moet doen om veilig en verantwoord met gas om te kunnen gaan. De meeste particulieren weten dat niet zo goed.

Bovendien is gas heel erg dun en is een gaslek snel ontstaan. In tegenstelling tot een waterlekkage is een gaslek, zeker als het om een klein lek gaat, zeer lastig op te sporen. Het gevaar bestaat daardoor dat een gaslek zeer lang aanwezig kan zijn alvorens deze ontdekt wordt. Alleen al om deze reden wordt het over het algemeen sterk afgeraden om zelf met gas aan de slag te gaan, en wordt het juist aangeraden om een ervaren loodgieter met kennis van zaken aan uw klus te laten werken.

Mocht u desondanks zelf met gas aan de slag gaan, dan verdient het alsnog de aanbeveling om een ervaren loodgieter het werk na te laten kijken.

Waar vind ik een loodgieter?

Het kan soms lastig zijn om een betrouwbare loodgieter in de buurt te vinden. Vaak heeft iedereen wel eens een loodgieter nodig, maar hebben we – gelukkig! – niet zo vaak een loodgieter nodig dat hij of zij tot onze vaste kennissenkring behoort. Daarom hebben we speciaal voor u een betrouwbare loodgieter opgezocht. Op zoek naar een loodgieter?