Wat zijn systeemplafonds? Het is een soort van tweede plafond dat door een ophangsysteem aan het eerste plafond wordt gemonteerd. De systeemplafonds worden door middel van platen en profielen bevestigt. Wat is er nou zo handig aan een systeemplafond? Bij een systeemplafond hangen de twee plafonds onder elkaar, er blijft hierdoor een deel tussen de twee plafonds over. Hier verdwijnen alle draden, buizen en armaturen. Zo heb je geen rommel en ziet alles er netjes uit. Ook wordt het akoestische vermogen verbeterd als je kiest voor een systeemplafond. Personen in een andere kamer horen het geluid dan wat zachter. Dit is ideaal als je een keer een feestje houdt.

Het monteren van een systeemplafonds

Vaak denken mensen dat het monteren van een systeemplafond een heel moeilijk klusje is. Dit valt wel mee als je het door specialisten laat doen. Op de eerste afspraak kijkt de specialist naar de omgeving en het plafond. Dan wordt er naar de afmetingen gekeken. Ook moet je weten hoeveel ruimte er tussen de plafonds zitten, want de plafonds worden op maat gemaakt.  Als dit allemaal gedaan is worden de systeemplafonds bevestigd, dit gaat best eenvoudig. Door systeemplafonds kun je het beste van je kantoor laten zien. De plafonds zijn meestal wit, maar kunnen ook worden geverfd als je dat liever hebt. Een systeemplafond wordt gemaakt van verschillende materialen. Enkele voorbeelden zijn: steenwol, glaswol of thermatex, gips, hout of metaal. Natuurlijk zijn de plafonds van metaal wat sterker dan die van gips. Het ligt er ook maar aan welke jij wilt en welke bij jou interieur past.

Baffles om de akoestiek te verbeteren

Vaak merk je dat er binnen een bepaalde ruimte een aparte akoestiek kan ontstaan. Er ontstaan rare galm of echo en dit kan soms vervelend zijn. Gelukkig is er tegenwoordig de mogelijkheid om deze galm te verminderen en om de akoestiek te verbeteren. Dit gebeurt met baffles, deze kunnen in tegenstelling tot andere plafondoplossingen niet horizontaal maar verticaal geplaatst worden, en dit zorgt ervoor dat de echo wordt verminderd.