Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk gaan verhuizen en gaan genieten van je heerlijke, nieuwe plekje. Er komt echter veel bij een verhuizing kijken, dit is meer werk dan veel mensen vooraf in kunnen schatten.

Eerste huisje of niet?
Als je gaat verhuizen naar jouw allereerst eigen huisje, dan scheelt dat al veel. Je hoeft dan waarschijnlijk alleen te klussen in jouw nieuwe huis en wat spullen te verhuizen. Meubels en dergelijke zullen bezorgd worden, omdat je deze nieuw gekocht hebt. 
Als het niet jouw eerste huisje is, dan is het veel meer werk. Je moet dan klussen in je nieuwe huisje, maar ondertussen ook nog spullen uitzoeken en inpakken in je oude huisje. Spullen die je niet meer gebruikt, kan je verkopen. Je bent dan dus met veel dingen tegelijk bezig. Het is een drukke periode. 

Hulp inschakelen
Je hoeft dit echter niet allemaal alleen te doen. Je kan natuurlijk hulp vragen aan vrienden en familie. Dit is echter niet altijd makkelijk, omdat iedereen het tegenwoordig erg druk heeft. Daarom is het inschakelen van een verhuisbedrijf wellicht een goed idee.

Wat doet een verhuisbedrijf?
Een verhuisbedrijf is er niet alleen voor het daadwerkelijke verhuizen. Wat veel mensen niet weten, is dat zij ook spullen inpakken. Dit doen zij enkele dagen voor de daadwerkelijke verhuizing. Als de echte verhuisdag is aangebroken, komen de verhuizers al vroeg naar jouw oude huis. Alle spullen worden, deskundig, in de verhuisauto geplaatst. Daarna gaan zij naar het nieuwe huis en daar laden zij alle spullen uit. De spullen worden in de juiste ruimte gezet en als jij dat wilt, pakken zij deze zelfs weer uit. Grote meubelstukken zetten zij gelijk op de juiste plaats. Je hoeft dan dus zelf niet meer te sjouwen met zware kasten en dergelijke. 

Kosten verhuisbedrijf
De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van wat jij hen wel of niet laat doen. Hoe meer zij voor jou doen, hoe hoger de kosten zijn. Er zit dus wel degelijk een kostenplaatje aan, maar het scheelt ontzettend veel tijd en energie. Deze tijd en energie kan jij dan steken in andere zaken, zoals het klussen in jouw nieuwe huisje of gewoon even relaxen, want dat heb je ook zeker nodig in deze drukke tijd. 

Container voor het huis
Als jij jouw oude huis al uit moet en je kan nog niet in jouw nieuwe huis, dan zal je een tussenoplossing moeten zoeken. Je kan bijvoorbeeld tijdelijk bij familie of vrienden intrekken of een vakantiewoning huren. Maar waar moet je dan met alle spullen naar toe? Dat is eigenlijk heel simpel. Er zijn speciale opslagdepots. Je kan er voor kiezen om je spullen zelf te verhuizen naar zo’n opslagplaats. Het is echter makkelijker om een container voor jouw oude huis te laten plaatsen. Je kan dan alle spullen in de container zetten en als deze vol is, wordt de container opgehaald en naar het depot gebracht. Als jij de sleutel van jouw nieuwe huis hebt, zetten zij de container daar weer voor de deur (op een door jou aangegeven datum) en dan kan je de spullen in jouw nieuwe huisje zetten. Heel eenvoudig dus.

Succes met het klussen en verhuizen! Veel geluk in je nieuwe huis!