Hoewel er steeds meer professionele gietvloer bedrijven bijkomen, zijn er ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het gieten van een vloer. Het plaatsen van een vloercoating of gietvloer kan echter wel behoorlijk veel kennis en tijd vergen. Zeker als je het voor het eerst doet. Denk daarom goed na of je het zelf wel doen of toch een vakman in wil schakelen. We leggen je natuurlijk wel uit hoe je zelf aan de slag kan met het leggen van een voordelige en duurzame gietvloer.

Zelf doen of een vakman inhuren

Als je op het punt staat een vloer in je woning te gieten dan sta je voor een dilemma. Ga je het zelf doen of schakel je toch een vakman op dit gebied in? Als je een specialist inschakelt dan kan je ervan uitgaan dat het helemaal goed wordt afgewerkt en ook niet veel tijd in beslag neemt. Zelf doen is vaak een stukje goedkoper maar je moet wel beschikken over een aantal specialistische gereedschappen en je moet bovendien het juiste materiaal inkopen voordat je aan de slag kan.

Hoe je zelf een gietvloer kan aanbrengen

De eerste stap is kopen van de juiste materialen, dit kan op Epoxywinkel.nl. Dan kan je bezig met het verwijderen van de huidige vloer en het reinigen van de ondergrond, deze moet helemaal vrij van vuil en stof zijn zodat de nieuwe vloer goed kan hechten. Vervolgens wordt de kunststof substantie aangebracht die de gietvloer of epoxyvloer zal vormen. Het is belangrijk dat het volledig vochtvrij is. En dat de vloer geheel egaal wordt aangebracht. Vervolgens wordt de coating aangebracht, hiermee kan de vloer afgewerkt worden in iedere gewenste stijl. Daarna moet de nieuwe vloer een dagje drogen en kan je er na een goede schoonmaakbeurt direct van genieten.

Verschillende soorten gietvloeren

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er wel veel verschillende soorten gietvloeren zijn. Je kan kiezen voor een dunnere en voordelige vloercoating. Maar je kan er ook voor kiezen om juist een dikkere epoxyvloer aan te brengen. Dit hangt af van de wensen en de ruimte waarin je de ondergrond gaat aanbrengen. Is er sprake van zware belasting? Dan is een dikkere epoxyvloer waarschijnlijk handiger. Wil je gewoon een onderhoudsvriendelijke en mooie vloer in de woonkamer? Dan is een vloercoating vaak afdoende.