Het gazon beslaat in de meeste tuinen het grootste gedeelte van de tuin. De staat van het gazon is daarom een belangrijke factor in de uitstraling van de gehele tuin. Een slecht onderhouden gazon kan ervoor zorgen dat de uitstraling van de gehele tuin naar beneden wordt gehaald. Het creëren van een stralend groene grasmat is echter in de praktijk een hele uitdaging, waarbij de ligging van het gazon ook een hele grote rol speelt. Wil jij genieten van een stralend groen gazon? Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Goed gazonaanleg

Een stralend groen gazon begint al bij de aanleg. Het is mogelijk om een nieuw gazon aan te leggen met graszaad, maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuw gazon aan te leggen met graszoden. Welke methode je ook kiest, het is belangrijk dat de grond goed wordt voorbereid op het nieuwe gazon. Zo moet de grond worden los gefreesd en daarna worden geëgaliseerd. Daarna moet de grond bemest worden. Vervolgens kan je starten met het leggen van de graszoden of het inzaaien van het graszaad. Na het aanleggen van jouw nieuwe gazon is het belangrijk dat het nieuwe gazon goed wordt beregent, om verbranding en uitdroging van het graszaad of de graszoden te voorkomen.

Het belang van gazononderhoud

Nadat het aanleggen van het gazon tot een goed einde is gebracht en jouw nieuwe gazon betreden mag worden, begint het onderhoud. Eén van de eerste en meest bekende onderhoudswerkzaamheden is het maaien van het gazon. Daar stopt het onderhoud echter niet. Naast maaien moet het gazon met enige regelmaat bemest, geverticuteerd en belucht worden. Het is tevens raadzaam om het gazon goed te controleren op gazonziektes, zodat deze op tijd bestreden kunnen worden.

Gazonaanleg en gazononderhoud uitbesteden

Heb je geen groene vingers, maar wil je wel graag genieten van een prachtig groen gazon? Dan is het aan te raden om jouw gazonaanleg en gazononderhoud uit te besteden aan een hovenier in Meppel of omgeving. Een gespecialiseerd hoveniersbedrijf beschikt over alle vereiste kennis om het gazon op de juiste wijze aan te leggen en te onderhouden. Door jouw gazonaanleg en -onderhoud uit te besteden aan een echte gazonexpert, weet je zeker dat jouw gazon altijd in topconditie is. Bij een gespecialiseerd hoveniersbedrijf is jouw gazon altijd in goede handen. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten.