De basisuitrusting van een klusser moet absoluut een decoupeerzaag bevatten. Het is een onmisbare machine als je verschillende vormen wil gaan zagen. Je zaag er bijvoorbeeld heel gemakkelijk langs gebogen lijnen mee en het is gemakkelijk in gebruik. Er is bijna geen klus die de decoupeerzaag niet aankan, een heel belangrijke reden om tot de aankoop van een decoupeerzaag over te gaan.

Voor- en nadelen

Goed om te weten is dat de decoupeerzaag vooral geschikt is voor het fijnere werk, je kan er namelijk heel nauwkeurig mee werken. Toch is ook het doorzagen van dikkere balken of het uitzagen van een keukenblad geen probleem. Zelfs tegels gemaakt uit keramiek kunnen doorgezaagd worden met een decoupeerzaag. Veelzijdigheid is dus een van de grote voordelen van de decoupeerzaag. Bovendien komen deze machines tegenwoordig met heel veel handige extraatjes die het werken met deze zaag nog vergemakkelijken. Denk maar aan de decoupeerzaag met accu. Heel gemakkelijk zeker als je geen stopcontact in de buurt hebt en je hebt bovendien geen geknoei met draden of kabels. En heel belangrijk: je kan ook nooit het snoer per ongeluk doorzagen. Een nadeel is dan weer wel dat deze zaag zonder snoer minder vermogen heeft dan eentje met een snoer. Bovendien zijn er nog extra’s zoals een stofblazer, verlichting, zaagbevestiging en een verstelbare voetplaat. Veel meer voordelen dan nadelen, toch?

Conclusie

Een decoupeerzaag met al deze extra’s is echt wel een goede aankoop die je als fervent klusser zeker moet overwegen, vooral vanwege zijn veelzijdigheid. Ben je iemand die vaker klust dan worden de decoupeerzagen van Makita, Metabo en Skill aangeraden. Ben je eerder iemand die maar af en toe klust? Dan zijn de merken Bosch en Black en Decker eerder op jouw lijf geschreven. Kortom voor elk soort klusser is er de perfecte decoupeerzaag.