Wanneer je op de welbekende huizensites kijkt, dan zie je dat de prijzen nog steeds best wel hoog zijn en dat het nog best wel loont om voor een huis te gaan waar nog wat aan moet gebeuren. Deze zijn vaak een stuk gunstiger geprijsd en vormen meteen een leuke uitdaging om er een mooi project van te maken en om meteen aan de slag te gaan om er een plek van te maken die aan alle wensen voldoet en waarbij je meteen perfect kunt laten zien hoe handig jij bent met klussen en wat voor moois je er van kunt maken, kijk bijvoorbeeld eens op woonaanrader.nl voor inspiratie.

Drempels om het zelf te doen

Veel mensen durven niet aan zo’n project te beginnen, omdat zij bang zijn voor een relatiecrisis die hierdoor zal ontstaan of voor het andere leed dat soms even bij het klussen kan horen. Zij vergeten daarbij vaak wel dat het eindresultaat veel van het harde werk zal doen vergeten en dat je de waarde van de woning sterk kunt gaan verhogen door de juiste ingrepen en toevoegingen in het huis aan te brengen. Je kunt het zien als een canvas dat je helemaal mag gaan verven op jouw manier. Ook kun je voor opties zoals Faber schuimbeton kiezen wat bij een aannemer toch lastig kan worden. 

Ervaring is voorsprong

Wanneer je al een ervaren klusser bent, dan is het voor jou ook al een stuk makkelijker om bij de juiste materialen uit te komen en weet je precies bij welke merken jij goed kunt scoren en waarbij jij precies weet welke materialen jij niet bij welke winkel moet halen, omdat dit tegenvalt. Door de ervaring kun je best wel enorm groeien en hoef je bijvoorbeeld niet eens meer zo lang te twijfelen wanneer je voor een ventilatierooster van duco gaat, omdat je uit ervaring weet dat dit een goede keuze is die nog ontzettend lang het werk zal doen dat er verwacht wordt en zo kies je altijd voor kwaliteit. 

Spijt van je hulp

Wanneer je zelf wel handig bent, maar toch een aannemer in besluit te huren, dan is de kans aanwezig dat je hier of achteraf heel erg blij mee zult zijn, maar ook is er een mogelijkheid dat je hier toch spijt van zult gaan krijgen en dat je het liever zelf had gedaan. Wanneer jij namelijk zelf de juiste inzichten hebt, dan is het lastig om te zien dat een aannemer soms misschien een andere visie heeft en waardoor het soms anders verloopt dan je vooraf misschien gehoopt of verwacht had. Dit kan in sommige gevallen voor teleurstellingen zorgen en dat is jammer. 

De juiste keuze maken

Het is daarom belangrijk om bij een nieuw bouwproject een weloverwogen beslissing te maken en door te kijken of je voldoende tijd denkt te hebben, kunt kiezen om het zelf te doen zonder een aannemer of door toch maar een bedrijf in te huren die het voor jou uit zal voeren en misschien soms even te moeten slikken, omdat het toch iets anders verloopt dan je vooraf wel eens verwacht kon hebben.