Nu we meer tijd bij huis spenderen komen er ook meer ideeën in ons op om thuis te gaan verbouwen. Dat is duidelijk terug te zien in de drukte bij de bouwmarkten. Zo verbouwen veel mensen ook al te graag de eigen badkamer. Ben jij dit ook van plan? Dan hebben wij een aantal tips op een rij gezet die je kunt gebruiken om jouw badkamer zo efficiënt mogelijk te verbouwen en problemen ook zoveel mogelijk te voorkomen. 

Maak een duidelijk plan voordat je begint

Je zult niet de eerste zijn die meteen begint met het slopen van de badkamer en er daarna achter komt dat dat toch niet de beste start was. Het is daarom belangrijk om allereerst een duidelijk plan te maken van wat je precies wilt bereiken met de badkamer.

Zoek goed naar het sanitair dat je wilt en stel een budget op

Het kiezen van het sanitair is ongetwijfeld een van de belangrijkste keuzes bij het verbouwen van de badkamer. Het sanitair is namelijk voor een groot gedeelte wat de badkamer maakt. Zoek naar sanitair dat samen bij elkaar past en zorgt voor een mooie uitstraling van de badkamer als geheel en de uitstraling creëert waar jij naar op zoekt bent. 

Stel tegelijkertijd ook een budget op voor jezelf, want we zouden allemaal wel een mooie ruime jacuzzi in de badkamer willen, maar is dat kostentechnisch wel haalbaar en realistisch. Los van de jacuzzi zijn er ook grote verschillen tussen de prijzen van wc’s, badkamers, wastafels en meer.

Bij een verbouwing hoeft niet de gehele badkamer overhoop te worden gehaald

We hebben al snel de neiging om bij een verbouwing de gehele badkamer opnieuw in te richten. Als we het doen dan doen we het goed toch? Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd. Bij het verbouwen van jouw badkamer kun je er ook voor kiezen om slechts een aantal elementen opnieuw in te richten. Bijvoorbeeld een nieuwe vloer, nieuwe tegels op de muur of een nieuwe douchecabine. Soms kan een op maat gemaakte glazen douchedeur al een hele andere uitstraling geven, terwijl er helemaal geen grote verbouwing voor nodig is. 

Denk goed na als het gaat om het leidingwerk

Een van de zaken die in de badkamer voor het meeste hoofdpijn kan zorgen dat is het leidingwerk. Wanneer je hier zelf niet veel ervaring in hebt, laat het dan door iemand doen die er wel ervaring mee heeft. De kosten kunnen anders namelijk veel hoger oplopen van voorafgaand gepland.

Iets anders wat belangrijk is, als het gaat om het leidingwerk, dat is door de plekken van het sanitair niet te veranderen. Daarmee wordt bedoeld dat waar de huidige wc zit, de nieuwe wc ook zal komen. Natuurlijk is het mogelijk om de wc of douche naar de andere kant van de ruimte te verplaatsen, maar dit gaat al snel gepaard met veel extra werk aan het leidingwerk.