Na de verhuizing ben je eindelijk toegekomen aan het renoveren van de trap. Je hebt je trap met bloed, zweet en tranen gladgeschuurd en gelakt. Of misschien heb je wel mooie houten of laminaat overzettredes geplaatst. Het resultaat mag er zijn, de trap is weer als nieuw, en daarmee heeft direct je entree een hele nieuwe uitstraling.

Warme sokken

Zeker nu we met zijn allen de cv ketel iets minder hard laten werken zijn warme sokken erg welkom. Met dikke sokken aan blijf je makkelijker warm. Op een grauwe ochtend loop je nog een beetje slaperig vanaf je slaapkamer via de trap, met je warme maar gladde sokken aan naar beneden. En daar ga je dan, voor je er erg in hebt glij je uit op die mooie nieuwe trap. Gelukkig kun je jezelf nog op tijd opvangen, maar de schrik zit erin. Wat nu? Dit keer is het goed gegaan, maar een volgende keer kan het ook anders aflopen. Of misschien glijd één van je kinderen een keer uit. We rennen ten slotte allemaal wel eens de trap op of af zonder na te denken over wat er mis kan gaan.

Anti slip

Het dragen van antislipsokken kan een oplossing zijn, maar die heb je nou eenmaal niet altijd aan. Een andere oplossing kan zijn het aanbrengen van antislip trap tape. De tape is te koop bij diverse bouwmarkten of online. Deze tape is kinderlijk eenvoudig aan te brengen en voorkomt toekomstige uitglijders.

Altijd de goede maat

De tape ziet eruit als een rol dubbelzijdig plakband, en is ook net zo gemakkelijk te verwerken. Het op maat maken doe je simpelweg met behulp van een goede schaar of een scherp mesje. De tape dient bevestigd te worden op zo’n 1.5 centimeter afstand van de rand van de traptrede. Voordat je gaat plakken kun je deze plekken markeren met potlood, zodat de tape niet scheef op je trap komt te zitten. Met een stuk schilderstape kun je eerst de precieze maat opnemen. Door de schilderstape vervolgens op de trap tape te plakken heb je de precieze lengte al te pakken. Je zou de trap tape nog smaller kunnen maken wanneer je dat mooier vindt, maar dat hoeft niet. Snijden of knippen, plakken, klaar!

Altijd een antislip tape die bij je past

De anti slip tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Zoals bijv. antislip trap zwart en antislip trap wit. Of je nu graag wil dat de tape nauwelijks opvalt, of juist op zoek bent naar een contrast, er is vast een strip te vinden die bij jou en en de stijl van jouw huis past.