Vloerkleden zijn niet alleen decoratieve elementen, maar ook functionele toevoegingen aan je interieur. Ze kunnen warmte, textuur en een gevoel van gezelligheid toevoegen aan elke kamer. Bij het kiezen van een vloerkleed is het echter essentieel om rekening te houden met de vloer die je hebt. Elk vloertype heeft zijn eigen kenmerken en vereist een specifiek soort vloerkleed. In dit artikel zullen we je helpen om tussen de verschillende Kwantum vloerkleden het vloerkleed te kiezen dat het beste bij jou past.

Houten vloeren

Houten vloeren hebben een warme uitstraling en geven een natuurlijke sfeer aan je interieur. Bij het kiezen van een vloerkleed voor een houten vloer is het belangrijk om te letten op de kleuren en texturen. Een tapijt met aardetinten, zoals beige, bruin of grijs, kan goed samengaan met een houten vloer. Kies voor een vloerkleed met een lage pool of een vlak geweven kleed, zodat het niet gaat schuren tegen het hout.

Tegelvloeren

Tegelvloeren zijn duurzaam en veelzijdig, en ze bieden talloze mogelijkheden voor vloerkleedcombinaties. Als je een effen tegelvloer hebt, kun je kiezen voor een vloerkleed met een opvallend patroon om een vleugje dynamiek aan de ruimte toe te voegen. Als je tegels al een patroon hebben, kies dan voor een eenvoudig en subtiel vloerkleed dat de nadruk legt op de tegels. Zorg ervoor dat het vloerkleed groot genoeg is om de zit- of eethoek te omvatten. Je kan hierbij ook een Kwantum rond vloerkleed overwegen, die mooi past bij een ronde eettafel.

Tapijtvloeren

Bij tapijtvloeren is het kiezen van een vloerkleed een kwestie van textuur en kleur. Kies voor een vloerkleed met een andere textuur dan het tapijt om visueel contrast te creƫren. Bijvoorbeeld, als je een hoogpolig tapijt hebt, kun je een laagpolig vloerkleed gebruiken. Qua kleur kun je ervoor kiezen om een vloerkleed te kiezen dat overeenkomt met de kleur van het tapijt voor een monochroom effect, of juist contrasterende kleuren gebruiken om een statement te maken.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn betaalbaar en gemakkelijk te onderhouden, en ze bieden veel mogelijkheden voor het combineren van vloerkleden. Bij het kiezen van een vloerkleed voor laminaatvloeren is het belangrijk om te letten op antislip-eigenschappen. Kies voor een vloerkleed met een stevige antislip onderkant of gebruik een antislipmat om te voorkomen dat het vloerkleed gaat schuiven. Overweeg als laatste ook om een vloerkleed te kiezen met een zachte onderlaag om het laminaat te beschermen tegen krassen.