Loop een willekeurige bouwmarkt binnen en je vindt gegarandeerd een breed assortiment aan tapes. Naast ducttape en schilderstape zie je vast en zeker een aantal soorten dubbelzijdig tape. Dit type tape wordt door zowel vakmensen als particulieren gebruikt als bevestigingsproduct. Hieronder lees je meer over de toepassingen van deze veelzijdige tapesoort.

Wat is dubbelzijdig tape?

De naam maakt er geen geheim van: dit type tape kleeft aan beide zijden waardoor het veel gebruikt wordt als bevestigingsmateriaal. Bijvoorbeeld wanneer je een poster of spiegel aan de wand wilt hangen. De tape vormt een alternatief op het boren van gaten in de muur. Er zijn tegenwoordig hele sterke dubbelzijdige tapes op de markt die het ook mogelijk maken de tape te gebruiken bij het leggen van vloerbedekkingen. Of het aanbrengen van onder meer isolatieplaten. Dubbelzijdige montagetape is in allerlei varianten verkrijgbaar. Het type tape dat je nodig hebt, zal afhangen van de klus die je wilt klaren.

Voordelen dubbelzijdig tape

Het is al eventjes benoemd: door dubbelzijdig tape te gebruiken hoef je geen gaatjes te boren. Wil je permanente gaten voorkomen, bijvoorbeeld omdat je in een huurwoning verblijft? Dan kan dubbelzijdig tape de oplossing zijn. De kans op beschadigingen aan de muur is kleiner, en je hoeft na afloop van de montage niets op te ruimen. Dubbelzijdig tape kan een alternatief vormen op veel bevestigingstechnieken. Denk aan schroeven, spijkeren, lassen of een verbinding met bijvoorbeeld industriĆ«le lijm.  Daarbij kun je met dubbelzijdige tape permanente bevestigingen maken maar ook tijdelijke.

Toepassingen

Dubbelzijdig tape kent diverse toepassingen. Particulieren gebruiken de tape vaak voor het bevestigen van woondecoratie. Voor het opvangen van spiegels is speciale tape verkrijgbaar. Ook kun je dubbelzijdig tape gebruiken voor het ophangen van bijvoorbeeld huisnummers of naambordjes. Let er dan op dat de tape UV- en vochtbestendig is. Dubbelzijdige tape wordt eveneens ingezet door vakmensen. Bijvoorbeeld bij het leggen van vloerbedekking of kunstgrasmatten. Ook in veel apparatuur vormt dubbelzijdig tape een handig montagemiddel.

Tijdelijke verbindingen

Er is speciale dubbelzijdige tape verkrijgbaar voor tijdelijk gebruik. Het doel is dan geen permanente verbinding maar juist een bevestigingsoplossing voor korte tijd die geen sporen achterlaat. Je ziet daarom dat deze tape veel gebruikt wordt op beurzen. Bijvoorbeeld voor het leggen van een tijdelijk tapijt en het ophangen van borden. Houd er bij het kopen van dubbelzijdig tape altijd rekening mee waarvoor je tape wilt gebruiken en welke materialen je precies wilt verbinden. Vind je het lastig kiezen? Informeer dan eens bij een specialist naar tapes passend bij jouw project.