Bijna iedereen doet in zijn of haar leven kleine of grote verbouwingen in eigen woning. Dit kan het vervangen van een keuken zijn, het strippen van een oude woning, of het vervangen van vloeren. Een van de meest voorkomende vormen van verbouwen is het vervangen van houten vloeren of het opvullen van kruipruimtes. Des te ouder het huis, des te groter de kans op rottend hout of schimmel is. Met de komst van spuitbeton zijn dergelijke verbouwingen vele malen effectiever en efficiĆ«nter geworden.

Spuitbeton is snel gelegd en duurzaam

Twee van de grootste voordelen van spuit beton zijn dat het snel gelegd is en dat het vervolgens ook zeer duurzaam is. Hierdoor heb je weinig overlast van de verbouwing en kun je vervolgens lang van het resultaat genieten. Dankzij het lage volumegewicht, kan dit beton ook op meer plaatsen worden aangebracht. Vooral in oudere woningen met houten draagbalken kan beton storten lastig zijn. In het geval van spuitbeton, dat vele malen lichter is, kan er wel gestort worden. Dit beton wordt vloeibaar aangebracht met een slang, waardoor elke hoek gemakkelijk kan worden gevuld.

Wat maakt spuitbeton duurzaam

Er zijn twee belangrijke elementen die dit beton duurzamer maken dan normaal beton. Ten eerste bestaat dit beton uit vulmiddelen die minder zwaar zijn in de productie. Hierdoor zijn ook de uitstoot tijdens het productieproces kleiner. Een tweede reden dat dit beton duurzaam is, is simpelweg dat het lang mee gaat. Deze vorm van beton is namelijk schimmel-proof en scheurt ook bijna niet. Hierdoor kun je eigenlijk oneindig lang met je nieuwe vloer doen.

Wanneer maak je gebruik van spuitbeton?

Je kunt het beste gebruik maken van dit beton wanneer je in een woning een betonnen vloer wilt leggen of een kruipruimte op wilt vullen. Omdat dit beton licht is en in vloeibare vorm met een spuit kan worden aangebracht, is het gemakkelijk aan te brengen. Of het nu om een kruipruimte gaat die via een kleine opening te bereiken is, of een oude badkamer die gevuld moet worden: met dit beton is het allemaal mogelijk. Spuit beton wordt het meest gebruikt bij oude woningen, waar bijvoorbeeld een rotten oude vloer moet worden vervangen, of waar een badkamer wordt opgeknapt.

Waar is dit beton niet handig?

Spuit beton kent vele voordelen en maar weinig nadelen. De nadelen die het kent bepalen echter wel waar het niet handig te gebruiken is. Spuit beton is namelijk zeer effectief en sterk op kleine ruimtes, maar verliest de kracht een beetje op hele grote oppervlakken. Dit beton is bijvoorbeeld niet geschikt voor grote daken van parkeergarages of winkelcentra. Daarnaast is schuim beton geen goede keuze wanneer je het in een ruimte legt waar binnen 7 dagen weer gelopen moet kunnen worden. Dit beton heeft namelijk maximaal 7 dagen nodig om volledig te drogen.

Zelf een vloer laten leggen met dit nieuwe beton

Wil je zelf een nieuwe vloer laten leggen of een ruimte vullen? Denk dan eens aan dit goedkopere en duurzamere beton. Binnen een week licht je nieuwe vloer en heb je voor de komende tientallen jaren een goede oplossing!