De entresolvloer, ook wel mezzanine vloer of platformlaag genoemd, is de makkelijkste en meest flexibele manier om binnenruimtes te creĆ«ren, zodat je het meeste rendement haalt uit de oppervlakte van je bedrijfspand. In korte tijd krijg je betaalbare vierkante meters extra zonder ingrijpende verbouwing of verhuizing.

Het systeem van Mezzanine

Het vloersysteem is een bewust en flexibel vloersysteem, dat volledig op maat wordt gemaakt. Door het draagvermogen van 250 tot 2500 kg per vierkante meter en de overspanning tot 15 meter kan voor elk probleem de juiste oplossing worden geboden. Het unieke profiel biedt veel technische mogelijkheden. Door systeemperforaties (honingraatgaten) kunnen onder meer leidingen voor elektriciteit, sproeiers en perslucht eenvoudig worden aangelegd. De vloersystemen kunnen in elke branche worden gebruikt volgens hun specifieke toepassingsmogelijkheden en vereisten. Met complementaire technologie en gebruikersaccessoires kun je de functie van het vloersysteem naar wens aanpassen.

Op deze manier kun je de bedrijfsafbeelding in elke gewenste RAL-kleur in het opzetstuk vormgeven. Mocht je op een bepaald moment toch willen verbouwen of verhuizen dan is dat prima, het vloersysteem is zo opgebouwd dat de gehele bouwconstructie snel kan worden afgebroken en / of uitgebreid. Dankzij het uitgebreide assortiment kunnen wij vrijwel altijd maatwerk leveren. Indien dit met het “standaardprofiel” niet mogelijk is, kan er worden gezocht naar een alternatieve oplossing die het beste past bij jouw situatie en budget.

De constructie

De kolommen van de Mezzanine zijn gemaakt van koudgevormd staal S235. We gebruiken vierkante kolommen met een afmeting van minimaal 90x90mm en een maximale afmeting van 200×200 mm. De grootte en dikte van de kolom is afhankelijk van verschillende factoren. Bij hogere belastingen kan de bodemplaat zich ook aanpassen aan de benodigde belasting. De overspanning (lengte) van de hoofdbalk en het gewicht per vierkante meter zijn bepalend voor de belasting.

Op basis van de kracht die de kolom moet opnemen, worden de maat en dikte van de buis statisch berekend. Hetzelfde geldt voor de bodemplaat onder de kolom. De bovenplaat van de kolom kan zijn voorzien van een kop die de dubbele hoofdbalk kan dragen. Daarnaast wordt de montage van de bovenplaat en bijbehorende onderplaat berekend voor meerdere verdiepingen en op de gewenste sterkte gelast.

Het vloersysteem is speciaal ontwikkeld en heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen van het vloersysteem is het honingraatpatroon, waardoor de buizen kunnen doordringen zonder de hoogte te verminderen. Door speciale instellingen in het profiel kan extra stevigheid worden verkregen uit het koudgewalste of warmgewalste profiel.