Fermacell platen zijn een relatief nieuw product in de wereld van isolatie, maar winnen snel aan populariteit. Met goede reden, want Fermacell platen zijn de ideale isolatieoplossing voor bepaalde constructies. Zo bieden ze zeer goede geluidsisolatie en zijn ze heel geschikt voor vloerverwarming. Meer weten over isoleren met Fermacell? Hieronder lees je alles over de voordelen, toepassing en het verwerken van Fermacell platen!

De voordelen van Fermacell

Fermacell heeft zeer sterke akoestische eigenschappen. Dat betekent dat deze platen geluidswerend werken en dus geluidsoverlast beperken. Fermacell platen zijn daarom heel geschikt voor constructies waar met name geluidsisolatie van belang is, zoals de vloer, het plafond en de muren. Daarnaast zijn Fermacell platen brandwerend en heel geschikt voor vloerverwarming.

Houd er wel rekening mee dat Fermacell platen niet zo’n goede warmte-isolatie bieden. Als je Fermacell platen voor bijvoorbeeld de vloer gebruikt, dien je daarom andere constructies met sterker warmte-isolerend materiaal te isoleren. Denk daarbij aan EPS-platen voor bijvoorbeeld het dak of glaswol in de kruipruimte.

Soorten Fermacell platen

Fermacell heeft diverse soorten platen op de markt gebracht. De meest bekende daarvan zijn de Fermacell vloerplaten, geschikt voor de isolatie van betonvloeren, vloeren met houten balken en vloeren met stalen profielen. Ze dempen het geluid van bijvoorbeeld voetstappen en dragen daarom veel bij aan jouw wooncomfort.

Daarnaast zijn er Fermacell SlimPanel gipsvezelplaten, waarmee je jouw constructie netjes kunt afwerken. Deze gipsvezelplaten zijn een stuk sterker dan traditionele gipsplaten. Je kunt er bijvoorbeeld in schroeven en er relatief zware zaken aanhangen. De Fermacell SlimPanel platen zijn geschikt voor de muren en het plafond.

Verwerken van Fermacell

Fermacell platen zijn erg licht van gewicht en dus fijn om mee te werken. Het verwerken van deze platen is dan ook een relatief eenvoudige klus. De Fermacell gipsvezelplaten schroef je gemakkelijk vast met daarvoor bestemde schroeven. Er ontstaan dan naden tussen de platen, die je netjes afwerkt met een voegenlijm.

Het plaatsen van Fermacell vloerplaten kost iets meer tijd, maar is alsnog relatief snel gebeurd. Eerst egaliseer je de ondervloer, bijvoorbeeld met droge egalisatiekorrels. Vervolgens bedek je de randen met een minerale wol, zodat geluiden zich niet alsnog via de wanden kunnen verplaatsen. Daarna leg je de Fermacell platen in een slepend verband. Tot slot lijm je ze aan elkaar en schroef je ze vast met Fermacell snelbouwschroeven!