Er komt veel kijken bij het verbouwen van een keuken. Je moet niet alleen de oude keuken slopen, maar ook de nieuwe keuken plaatsen. Natuurlijk moet je eerst een keuken kiezen die naar je smaak is en daarnaast ook goed in de ruimte past. Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen is een container voor je afval. Want de oude keuken moet worden gesloopt en daar komt veel afval bij vrij. Je hebt een grote container nodig om dit afval meteen af te kunnen voeren. Lees in onderstaande blog alles over het huren van een bouwafvalcontainer.

Tip: het huren van een bouwafval container via Puincontainershop.nl is erg gemakkelijk én voordelig!

Dit moet je weten over een afvalcontainer voor keukenverbouwing

Bij het slopen van een keuken kom je veel verschillende materialen tegen, wat betekent dat er ook verschillende soorten afval zijn. Onder andere hout en steen, gips, leidingen, tegels en ander puin komt vrij, evenals oude apparatuur zoals vriezer, koelkast, oven en vaatwasser. Wellicht moet ook de vloer vervangen worden en wil je meteen jouw nieuwe spullen plaatsen. Ook hier komt weer de nodige afval bij kijken. Wat voor soorten afvalcontainer heb je in dit geval nodig?

Je doet er goed aan om te kiezen voor een bouwafval container. Dit is een container waar je bouw- en sloopafval in kunt doen. Vrijwel alles dat vrij komt bij het verbouwen van een keuken kan hier dan ook in. Op deze manier is het een stuk makkelijker om aan de slag te gaan. In een puincontainer kun je alle houtsoorten plaatsen, plastic, piepschuim, glas, metaal, schoon puin en meer. Wat mag niet in deze container? Witgoed en apparaten, afbest en ander gevaarlijk of chemisch afval. 

Kies de juiste maat container

Nu je weet wat voor soort container je nodig hebt voor de verbouwing in je keuken, is het belangrijk om het formaat te bepalen. Meestal is een container van 6m3 voldoende, waarmee je kiest voor een inhoud van 6.000 liter. Bepaal aan de hand van het type keuken, de grootte en wat je gaat slopen wat de juiste inhoud is van de container. Je kunt je hier altijd over laten informeren, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt!