Het beste voer voor je hond, heb je dan royal canin hondenvoer nodig of toch iets anders? Hoe bepaal je nou wat jouw hond echt nodig heeft om fit en gezond te blijven. Hondenvoer is enorm belangrijk voor de hond, niet alleen omdat hij of zij natuurlijk moet eten, maar ook omdat alle benodigde voedingsstoffen erin zitten en de hond er dus niets naast nodig heeft, afgezien van water. Als het voer dan niet goed is krijgt de hond niet alle voedingsstoffen binnen en kan hij of zij slap of misschien zelfs ziek worden. Dat is natuurlijk iets wat je wil voorkomen als baasje en dus ga je op zoek naar welk voer alles bevat en ervoor zorgt dat de hond blij en gezond blijft. Daarnaast zoek je naast lekker voer ook lekkere snacks uit voor de hond. Een hond moet natuurlijk niet te vaak worden verwend, maar soms een lekker bot of een goede kluif zorgt dat de hond blijer blijft en als het niet te vaak wordt gegeven, is het ook erg goed voor de hond.

Soorten hondenvoer om te overwegen

Verschillende soorten hondenvoer om te overwegen bepaal je op basis van welke hond je hebt. Zo heb je het hondenvoer van royal canin wat misschien enorm goed is voor jouw viervoeter, maar wat minder geschikt voor een ander. Op basis van ras etc. kan een goede soort voer worden bepaald en daarnaast ook op basis wat je hond laat zien en waar hij behoefte aan lijkt te hebben. Voer kiezen wat speciaal geschikt is voor je hond is dus de beste optie. Ook is het handig om te kijken hoe het met de hond gesteld is qua gewicht en gezondheid. Als hier is mis blijkt kan het handig zijn om op een andere soort voer over te stappen om te kijken hoe de hond daarop reageert. Bijvoorbeeld kan er worden gedacht aan dieetvoer als de hond overgewicht heeft en als de hond bepaalde vitamines tekort lijkt te komen kunnen daar speciale pillen, of voer wat meer vitamines bevat voor worden aangeschaft.

Het nut van goed hondenvoer voor je hond

Zoals eerder al een beetje benoemd is het van belang om je hond goed te voeren en hierbij is het dus ook van belang het goede voer te kopen. Je kan je hond namelijk niet klakkeloos alles maar geven. Zo is het algemeen bekend dat honden enorm slecht tegen chocola kunnen en moet dat dus altijd uit de buurt van honden worden gehouden aangezien ze het zelf wel zonder problemen eten als ze het zien. Ook zie je soms mensen die proberen hun hond vegetarisch te maken aangezien het zo zielig voor de dieren is of beter voor het milieu. Dit is ook een enorm slecht idee. Honden zijn van nature carnivoor en dus vleeseters in tegenstelling tot mensen die van nature omnivoor, alleseters, zijn. Dit maakt dat honden vlees en alle voedingsstoffen daaruit nodig hebben om gezond te leven en je hond alleen maar groentes geven gaat de hond alleen maar veel buikpijn en ongeluk geven. De maag en darmen van een hond zijn niet gemaakt om planten te verteren en te veel daarvan is dan ook erg slecht voor hem of haar.