Het bouwen van een huis is zo simpel nog niet. Het begint bij de fundering, de muren en natuurlijk het dak. Echter zijn dit slechts enkele onderdelen van het gehele proces. Dit soort dingen kan je uitbesteden, maar het is vaak goedkoper om het zelf te doen. Tegenwoordig is er veel informatie te vinden over hoe je dit soort klusjes thuis kan uitvoeren. Zo is het ophangen van rolgordijnen goed te doen door de volgende stappen te volgen.

1.      Zorg dat je de goede materialen hebt

Als eerste is het belangrijk dat het rolgordijn zelf compleet is. Hiervoor heb je een rolgordijn, twee steunen met plakstrip, schroeven voor de steunen, kettingverbinder en als laatste een kettingspanner nodig. Zorg er ook voor dat je een boormachine hebt (klopboormachine voor een stenen muur), een trap en een schaar. Op deze manier zorg je ervoor dat de volgende stappen gemakkelijk verlopen.

2.      Bevestigen van de steunen

Vervolgens is het belangrijk dat de steunen bevestigd worden op de muur of het kozijn. Haal het beschermlaagje van de plakstrip af en plak de steunen op de gewenste plek op de muur. Houd rekening met de breedte van het rolgordijn, zodat ze niet te ver uit elkaar worden geplaatst. Zodra de steunen de gewenste plek hebben, schroef je ze vast met een boormachine. Op deze manier zijn ze goed bevestigd in de muur of het kozijn.

3.      Het rolgordijn vastmaken

Zodra de steunen bevestigd zijn, kan je het rolgordijn in de steunen bevestigen. Dit doe je door als eerste de zijde met de ketting in de steun te klikken. Zodra deze is vastgeklikt, druk je de andere steun aan de andere kant iets in de buis van het rolgordijn. Op deze manier zorg je ervoor dat het rolgordijn in zijn geheel in de steunen klikt.

4.      De ketting op de gewenste hoogte

Nu het rolgordijn in de steunen zit, is het belangrijk dat je de ketting afstelt op de gewenste hoogte. Rol eerst het rolgordijn helemaal omhoog en knip vervolgens het achterste deel van de ketting bovenaan bij de steun door. Belangrijk is hierbij dat er nog twee kralen zichtbaar blijven. Trek deze twee kralen naar beneden tot op de gewenste hoogte en knip de voorste ketting op dezelfde hoogte af. Haal vervolgens de achterste ketting door de kettingspanner en verbind de twee uiteinden met de kettingverbinder. Als laatste schroef je de kettingspanner op de wand of het kozijn en je rolgordijn is af.

Het bevestigen van een rolgordijn hoeft dus niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk kan je het jezelf wel moeilijker maken door bijvoorbeeld dakraam rolgordijnen op te hangen. Hierbij maakt de hoek het een stuk uitdagender.